Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Hemelvaartsdag 17 Mei 2007


Locatie : Maassluis
WebLink voor ritinformatie :
Toch nog even wezen fietsen in Maassluis, via de Boonervliet naar de caravanstalling, onderaan de dijk richting het volksbos. Het was behoorlijk drassig daar en al snel zat ik onder de blubber. Bovenop de dijk naar de waterzuiveringsinstallatie en toen er omheen en langs de waterweg weer terug.

Bij de lickebaert via Key & Kramer terrein nog een stuke off road gepakt.
Daarna langs de pont en de koe - paard brug over. Via de nieuwe spoorovergang naar Maassluis West over de dijk.
Langs Sterretjesbos naar Poortershaven en na het vennetje off road naar de keersluis. Een keer omhoog was wel genoeg voor vandaag.

Onderweg nog even de 2 meest spraakmakende forums besproken: Sociaal of Fanatiek en Polo of T-shirt.
Als twee polo stemmers natuurlijk ook Japie zijn stemgedrag geanalyseerd. Bleek toch nog een andere reden achter te zitten. ( kennen jullie de Tegenpartij nog?) Omdat wij elkaar behoorlijk lang kennen, weten we de scherpe kantjes van onze reacties wel te plaatsen.

In de verte zagen we Hoek van Holland al liggen. Het was weer traditioneel strandopening. Even kijken en een biertje in het Hutje doen. Jaap vroeg mij of ik wist wat er met het hutje was gebeurd. Ik wist nog van niks.
Via de DSM gereden en de vuurtoren voorbij werd het al drukker.
Ongeloofelijk vroeger liepen we hier ook zo stoer voorbij! Nu worden wij als gekken aangezien.

Toen richting het hutje. Het zag er opgeruimd uit. Helemaal weg dus, nada, nikkes, nop. Gesloopt en zand erover ( veel zand daar ). Die avond in het praathuis wist Lars ons te vertellen dat dit onderdeel uitmaakt van gedurfde plannen om wat leuks met HvHolland te doen. De toekomst zal het leren.

Vervolgens weer terug gereden richting de Haak, Staalduinse bos ( weer vrienden gemaakt ) en binnendoor naar Maassluis om uit te komen bij de Oranje hoeve. Toen terug richting markt waar Marko en Michel ons in Kreta gastvrij ontvingen.
Het was weer leuk geweest met Jaap en Stan. Vreemd eigenlijk zei Jaap nog onderweg, geen van ons woont nog in Maassluis en toch rijden we hier vandaag.

Die avond in het praathuis ging de discussie verder met andere Fattires. Een enkeling betaalde nog snel zijn contributie om zijn stem te laten gelden. Half twee weer terug naar huis, was best moe. Linda ging toch maar slapen het laatste stukje in de auto.
Zondag komt Amerongen, ik zal mijn telefoon meenemen want de kans is klein dat die benzinepomphouder nog een keer een verdwaalde Fattire uit de nesten helpt.

CU,
Jaap

Geschreven door: Jaap Jan van Buuren