Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

DKT-tje verslag (Schakel)


Locatie :
WebLink voor ritinformatie :
Om 9 uur sharp verzamelde de echte mannen zich op de markt voor de allereerste DKT, oftewel een deel-koppel-tocht.

Het was de bedoeling om een aantal van onze tochten aan elkaar te koppelen om zo de broodnodige kilometers op te doen voor de komende ritten. Denk hierbij aan de 11-dorpen-tocht (80 of toch 120 km) en Limburgs-Mooiste.

Na eerst geouwehoerd te hebben over onze nieuwe pakkies (gemiddeld 4 maten kleiner dan de oude pakkies!) gingen op weg naar de pont om daar onze voorzitter op te halen. De bikkels van vandaag waren Stanley, Allard, Marko, Gerben, Carlo, Aad, Onno, Terry, Eppo en Richard. De "echte mannen" van vandaag waren Arjan en Johan die (ja, toch) vandaag aan het moederen waren (of je roes aan het uitslapen:))

Duidelijk was dat onze pakkies toch eigenlijk niet zo gek waren; de mannen met de nieuwe pakkies trokken de kar, de rest volgde gedwee! Onze gemiddelde snelheid vandaag lag nl op 27 km/u! Dank Rob, voor deze aerodynamica, je had dus toch gelijk.

Goed, we reden dus (met de wind vol tegen) naar de midden-buis van de Benelux. Voor de meeste van ons een nieuwe ervaring; op topsnelheid erin, als een slak naar boven. Daarna via Pernis naar de Charloise Lagendijk. Hier de snelheid, vol wind tegen, maar even opvoeren naar bijna 30. Toen de A15 over naar Carnisselande.
Gerben zat er hier doorheen, al zal hij dat natuurlijk nooit toegeven, maar om nou je voorband EXPRESS 3x leeg te laten lopen en op te pompen, tja, niet sterk:).
We besloten hier om het het voorgestelde rondje iets te wijzigen.
Eerst de Ikeaberg gepakt (on-road en off-road) en toen naar de Heinenoordtunnel. Het blijft een k..tunnel! Hard erin maar met een gemeen stijgend stuk op het laatst.

Waar we toen naar toe zijn gereden, geen idee. Dorpen als Goidschalkdinges, Zuidland, Simonsland, koopgoot van Oud-Beijerland (of was het Nieuw-Beijerland), lieten we achterons met een snelheid van 40 km/u (sorry Sjaak!).
Ergens hebben we toen the Queen Jacqueline-pont genomen om het Spui over te gaan en bij Spijkenisse weer aan wal te gaan.
De geur van koffie uit de achtertuin van Stanley kwam ons al tegemoet dus weer ff het tempo opgeschroefd en in de lentezon (hé Marko; al bruin geworden tussen je kippevel) bij Stanley wat bijgekomen. (Stanley en Nicolle; bedankt!)
Afgesproken werd om daar vandaan naar het bier bij de pont te rijden.
Ondanks dat het maar een km of 10 was waren enkele bevangen door de honger-klap. Maar het vooruitzicht van een broodje-bal gaf ze toch voldoende energie.
Bij de pont kwamen wij onze mede Fattire Jaap tegen.
Onder het genot van een biertje en een balletje de rit nog eens besproken en unaniem besloten dat deze rit zeker nog een keer op het programma komt (als "verplicht"rondje misschien???).
Al met al een ruime 80 km gereden vandaag met een waanzinnig tempo.
Voor degene die ons rondje wil bekijken,. kijk op de site. Let wel dat de gemiddelde snelheid niet de echte is omdat de tijd die we stilstonden is megenomen.

Volgende week RIP. Jaap heeft ons een pittige toch beloofd. We zullen zien!
Geschreven door: Richard Odijk