Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Verslag Vossenjacht


Locatie :
WebLink voor ritinformatie : http://www.decoureur.nl

FAT TIRES rijden vossenjacht “de Coureur”

Lekker laat…
Het is zondag 7 december 2008 en wij verzamelen ons met 7 leden bij het clubgebouw van RCMD de Coureur onder aan de vlaardingsedijk bij de (beoogde) ijsbaan. Een paar weken terug heeft een aantal van ons al met deze wierenvereniging meegedaan aan een zogenaamde “vossenjacht”. Het is dan de bedoeling dat er op de fiets een soort van speurtocht wordt gehouden. Met pijlen op de weg en bordjes aan de bomen word je de weg op gestuurd. Onderweg zijn er 5 controles, degene die het snelst weer bij de club is en ook nog eens 5 controles kan laten zien is de winnaar, als je dan tenminste je ring ook over de buis heen hangt… Even terug naar het begin, om deze race te rijden hoeven we pas om 9:45u te verzamelen, lekker laat, dus uitgeslapen komen we aan.

Dikke banden tegen dunne banden
Althans, wij rijden doorgaans, zeg maar altijd, op dikke banden en mountainbikes, de dames en heren van de Coureur doen dat doorgaans op dunne banden, zeg maar een racefiets. Wij hebben onze club opgericht in 2007 voor het plezier dat we er onderling aan beleven, zeg maar een soort van trimclubje met soms een fanatieke wedstrijd. De Coureur is een fusie van een club uit 1934 en een club uit 1949, een brok ervaring dus. En dat kun je wel zien aan de bovenbenen ook, daar kunnen wij Fat Tires (nog) niet aan tippen. De vorige vossenjacht ging voornamelijk over verharde wegen, een enkeling van ons kan de kracht en het duurvermogen van de Coureur bijhouden. Het grootste deel van de groep lukte dat niet. Vandaar dat er voor deze vossenjacht aan ons is gedacht, veel modder en zachte ondergrond was ons beloofd. Wij vinden het natuurlijk een eer om met deze club mee te mogen rijden en dus gaan we graag op de uitnodiging in..

Mooie mist
De jacht begint en meteen gaan we met meer dan 40 deelnemers en een vaartje van tegen de 35 km p/u langs de waterweg richting het sterretjesbos. Een hardloopclubje probeert daar een route uit te zetten met lint dat dwars over het pad wordt gespannen, de eersten gaan er nog omheen maar de rest gaat er dwars doorheen. Vervolgens komen we uit bij de zeven meren en daar gaan we voor het moddergevoel omheen, hier is ook de eerste controle te vinden. Via de Maasdijk komen we bij het kerkepad, aan het einde van dit strontpad met gladde bruggetjes is weer een controle te vinden. De groep is nu compleet is stukken gehakt en kleine groepjes zijn nu zichzelf aan het bedruipen. We komen via een dijkje aan de Boonervliet, waar ook een controle is, aan in de Broekpolder en raggen heerlijk door de modder. Hier zijn fantastisch mooie flarden mist te zien en je waant je in een andere wereld, geweldig mooi. In de bosjes met lekkere diepe modder vinden we de 4e controle. De weg terug gaat beginnen, uiteindelijk kunnen we via de Maassluisedijk in het volksbos nog een controle vinden en gaan we terug naar de club.

De uitslag
Aangekomen blijkt dat Johan al om 10:00u als allereerste binnen is gekomen, toch knap bijna 50 km in een kwartiertje, het blijkt dat zijn fiets wederom kuren vertoonde. Onze crack, Aad, komt als 4e binnen. Een goeie prestatie maar hij heeft geen enkel controlebriefje bij zich, net als Johan… Dus ja, een vossenjacht is slim rijden en dan kan het zomaar zo zijn dat de uitslag anders is dan de binnenkomst doet vermoeden, dit is de uitslag van alleen de Fat Tires: 1. Arjan Stigter (5 controles 17e binnen), 2. John Stigter (5 controles 18e binnen), 3. Richard Odijk (4 controles 8e binnen), 4. Onno Wicherts (3 controles 14e binnen), 5. Alex Roedoe (2 controles, 9e binnen), 6. Johan van der Welle (1e binnen geen controles), 7. Aad de Geus (4e binnen, geen controles). Jammer Aad volgende keer beter.

Coureur bedankt!
Beste Coureur, namens de Fat Tires bedankt voor de geweldige jacht, ontvangst en de lessen die we toch weer van jullie krijgen. Peter, bedankt voor het uitzetten van deze moddertocht, als jullie akkoord gaan dan zetten wij jullie vossenjacht uit op voor die van 28 december aanstaande… Vossenjacht a la Fat Tires.

Wie zijn wij?
Fat Tires, Maassluis is in 2007 ontstaan uit een aantal "fanatieke" mountainbikers, hoewel het begrip mountain in onze (Broek)polder natuurlijk relatief is. We zijn voornamelijk te vinden rondom Maassluis, Vlaardingen, Maasland, Delft, Den Haag, het Westland en de rest van Zuid Holland. De gemiddelde snelheid van een rit is op de weg tegen de 28km p/u (met dikke banden wel te verstaan) en op de onverharde weg afhankelijk van de ondergrond tussen de 5 en de 25 km p/u. Er wordt daadwerkelijk keihard gestreden tegen, wind, zand, water, heuvels, strand en de mountains van Limburg, Schoorl, de veluwe etc. We hebben zoveel vaste rijders dat we besloten hebben een MTB club op te richten genaamd Fat Tires, kijk maar eens op onze site www.fattires.nl waar je je kunt aanmelden. Misschien wel tot ziens tijdens een zondags ritje… De echte wielrenner moet natuurlijk gewoon kijken op www.decoureur.nl
Geschreven door: Arjan Stigter