Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

FAT TIRES R.I.P.


Locatie : Japie Puttershoek
WebLink voor ritinformatie :
deze is naar de krant


FAT TIRES R.I.P.

Zondag 24 februari 2008, 9:00u
Nee niet schrikken, de Fat Tires zijn nog springlevend, R.I.P. staat voor een Rit In Puttershoek. Normaliter hebben we als thuisbasis Maassluis en de daarbij behorende R.I.O. (Rit In Omgeving). Japie heeft voor de verandering zijn dorp en de rest van de Hoekse Waard deze zondag ter beschikking gesteld. Dus vandaag rijden we met Marko, Johan, Richard, Onno, Stanley, Tom, Japie en Arjan de stevige klei daar in bonken.

Inrijden
We beginnen altijd even rustig op het asfalt, zo ook deze keer, lekker door de polder rijden. Er staat vandaag behoorlijk wat wind dus we maken een lekker treintje. Op dergelijk dagen zie je veel sporters hun ding doen, veel van die mannen met iets te dikke buiken op zo’n fiets met dunne bandjes, ik geloof dat ze dat een racefiets noemen. Soms komen we ook weleens een amazone op een paard tegen, zo ook vandaag. Met een gangetje van tegen de 30 km p/u rijden we een paard met dame tegemoet. Als Arjan er voorbij is begint het beestje te steigeren en te briesen. De meeste van ons kunnen ternauwernood ontsnappen aan de stuiterende hoeven. Onno neemt het zekere voor het onzekere en stuift de dijk af. Dan maar even omrijden, gelukkig blijft iedereen heel.

Tunnel en modder
Japie wil ons even aftrainen voor Limburg, daarom pakken we op de dijk een graspad dat ons tegen de wind in vlakbij de Kill Tunnel brengt. Lekker warm beginnen we aan de afdaling en halen bijna de 50 km p/u naar beneden. Alleen jammer dat zo’n tunnel ook weer omhoog gaat, even vergeten te schakelen en je ligt gelijk 20m achter. Nog een keer de tunnel en we zijn daar weer even klaar mee.
Na zo’n 20 km gaan we het natuurgebied vlakbij het Hollandsch Diep in. Prachtige paadjes langs het water, dit is echt een mooi ritje zo. Hierna krijgen we de specialiteit van dit gebied, modder, klei, modder en nog eens klei. Ook onze noppen en speciale modderbanden werken ons hier niet doorheen. Johan heeft nog even de illusie dat hij er wel door kan komen, hij ziet Richard voor hem ook doorgaan!? Head First duikt hij de modder in, hoe kan dat nou, Richard lukt het toch ook? Hij bleek achteraf te lopen, tsja dat scheelt wel natuurlijk. Uiteindelijk komen we al ploeterend, onder de modder uit dit mooie gebied en gaan we op de terugweg.

Weiland, weiland, weiland,
We zijn inmiddels behoorlijk afgemat door Japie, ook Stanley die terugkomt van een knieblessure maar hij houdt vol. We hebben nu windje mee en kunnen dus even to rust komen, Marko roept nog, niet boven de 30! Richard besluit dat dit wel moet kunnen en dendert er samen met Tom overheen, in een lange slinger loopt de km teller op richting de 40 km p/u, keihard gaan we af op de het sluitstuk. Weilanden, zover je kunt kijken, weilanden, na ongeveer 10 km aan gras komen we weer aan in Puttershoek. Daar worden we getrakteerd op een bakkie koffie en heerlijke broodjes. Hier bellen we vaker aan, Jaap en Corine bedankt! Deze R.I.P. was een beste

Wie zijn wij?
Fat Tires, Maassluis is in 2007 ontstaan uit een aantal "fanatieke" mountainbikers, hoewel het begrip mountain in onze (Broek)polder natuurlijk relatief is. We zijn voornamelijk te vinden rondom Maassluis, Vlaardingen, Maasland, Delft, Den Haag, het Westland en de rest van Zuid Holland. De gemiddelde snelheid van een rit is op de weg tegen de 28km p/u (met dikke banden wel te verstaan) en op de onverharde weg afhankelijk van de ondergrond tussen de 5 en de 25 km p/u. Er wordt daadwerkelijk keihard gestreden tegen, wind, zand, water, heuvels en de mountains van Limburg, Schoorl, veluwe etc. We hebben zoveel vaste rijders dat we besloten hebben een MTB club op te richten genaamd Fat Tires, kijk maar eens op onze site www.fattires.nl waar je je kunt aanmelden. Misschien wel tot ziens tijdens een zondags ritje…
Geschreven door: Arjan Stigter