Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Verslag Tippingpoint tocht


Locatie :
WebLink voor ritinformatie :
Deze gaat naar de krant, hoop dat ze het plaatsen, naam staat er misschien teveel in... we zullen zien


FAT TIRES rijden Tippingpoint Posbank tocht

Vrieskou
Het is zondag 14 december 2008, vandaag staat op het programma de lange tijd geleden aangekondigde toertocht van Tippingpoint op de Posbank bij Rheden. Een zeer hoog aangeschreven mountainbikeparcours van 52 KM, klimmen, keihard afdalen en ploeteren over 90% onverharde ondergrond. Met andere woorden een echt MTB gebeuren. We staan om 9:45u met circa 20 Fat Tires, 1 potentieel nieuw lid (Dennis) waarover later meer, en nog zeker zo’n 15 extra deelnemers die de sfeer van MTB willen proeven. Marjolein en Johan ontvangen iedereen en onze vaste filmer/fotograaf zal zich vandaag ook weer proberen te verschansen op spectaculaire plekken. Gisteren was het superkoud en ook vandaag verwachten we het daar zeer lastig mee te krijgen. Aan de belachelijke outfits te zien, mutsjes onder helmen bijvoorbeeld, hebben we hier te maken met een vrieskou van ongekende omvang. Dit blijkt uiteindelijk reuze mee te vallen.

Bob
Het is in deze contreien goed om iemand met kennis van het gebied vooraf te consulteren. Bob, nee niet die zonder alcohol maar een oud-collega van Fat Tire Arie werpt zich op als expert van het gebied en als reisleider (althans voor de frontlinie). We besluiten om de route rechtsom te rijden (of was het nou linksom). Bob geeft Eric instructies over plekken waar hij mooie plaatjes kan kieken EN waar je kunt komen met de auto, dat is natuurlijk erg lastig op de hoge Veluwe. Nou in ieder geval wilden we er vandoor gaan, maar wat blijkt, er is nog iemand zonder een fiets, kleine miscalculatie. Snel naar de VVV die dichtbij is, hier kunnen we een fiets huren. Eindelijk vetrekken we dan zo rond 10:30u richting de bosjes.

Lekkere kennismaking
Al gelijk moeten de beentjes het bezuren, of verzuren als je niet goed schakelt. Het terrein ligt er mooi bij, door de koude, harde ondergrond, maar soms ook verraderlijk slechte stukken waar de achterkant van je fiets hard op kan uitglijden. Plassen met kleine laagjes ijs en heel veel gladde blaadjes, kortom geweldig. Echter voor de net beginnende biker moeten de eerste 10 kilometer een ware hel zijn geweest. Klimmen op het kleinste blad voor, als je die weet te vinden, afdalingen waarbij het opletten geblazen is om niet te hard te gaan. Een betere of zo je wilt, slechtere kennismaking met sport is er niet. Al snel besluit de achterste (relatie)bus dat dit geen parcours is om even uit te rijden zonder ook echt bekend te zijn met de mogelijkheden, ze nemen een kortere route. Dit neemt niet weg dat het plezier van deze dag is bedorven, in tegendeel, er wordt gelachen en geploeterd en daar gaat het om. Onderweg komen we Eric tegen die onderaan een afdaling staat te filmen, echter op de laatste bus kan hij lang wachten, die rijdt anders, oeps, niet doorgegeven, sorry Eric.

De Fat tires dan?
Wij als geoefende, zeer goed getrainde, goed uitgeruste en sterke MTB’ers kunnen het natuurlijk niet maken om dit mooi parcours niet uit te rijden. En dat wordt dan ook niet gedaan, de voorste bus heeft de ware cracks in zich, Leon, Alex, Nico, Aad, Richard, Rob en zeer verrassend ons aspirant lid Dennis, blijkt hele goede benen te hebben. Aad ziet wederom zijn kans om clubkampioen te worden slinken, @#4%!*, ach weer iemand om aan op te trekken. Iedereen doet zijn best om de Veluwe te bedwingen, de natuur is er enorm mooi, op enig moment lopen (niet rennen) er een 5-tal reetjes (zo schrijf je dat toch?) het pad over. Je vergeet bijna dat je aan het sporten bent en wilt dus een tandje terug doen. Het middenstuk van de rit laat zien dat we in Nederland nog heel veel mooie natuur hebben, geweldige vlaktes en mooie brede zandpaden. Bob onze gids vindt dit een “saai” stuk. Ok, hij fietst deze ronde dan 2x per week, maar om het dan saai te noemen… Wat dacht je van 135 km over het strand fietsen, over saai gesproken, nee hier valt veel te zien.

De binnenkomst
Rond 14:00u is iedereen wel weer binnen, op 6 mensen na die, hoe dan ook de rit uit willen fietsen. Marjolein heeft broodjes met soep en uiteraard een biertje geregeld, de sterke verhalen worden uitgewisseld en de rooie wangetjes van een ieder laten zien dat dit een lekkere rit was. De laatste 3 komen zo rond half 4 het restaurant binnen en worden onthaald met een groot applaus. We krijgen nog een mooie Tippinpoint MTB 2008 polo en keren huiswaarts. Sponsors Marjolein en Johan, dit was een groot succes, bedankt en tot volgend jaar maar weer op dit prachtige evenement…

Wie zijn wij?
Fat Tires, Maassluis is in 2007 ontstaan uit een aantal "fanatieke" mountainbikers, hoewel het begrip mountain in onze (Broek)polder natuurlijk relatief is. We zijn voornamelijk te vinden rondom Maassluis, Vlaardingen, Maasland, Delft, Den Haag, het Westland en de rest van Zuid Holland. De gemiddelde snelheid van een rit is op de weg tegen de 28km p/u (met dikke banden wel te verstaan) en op de onverharde weg afhankelijk van de ondergrond tussen de 5 en de 25 km p/u. Er wordt daadwerkelijk keihard gestreden tegen, wind, zand, water, heuvels, strand en de mountains van Limburg, Schoorl, de veluwe etc. We hebben zoveel vaste rijders dat we besloten hebben een MTB club op te richten genaamd Fat Tires, kijk maar eens op onze site www.fattires.nl waar je je kunt aanmelden. Misschien wel tot ziens tijdens een zondags ritje…
Geschreven door: Arjan Stigter