Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

FT HvH -> Kijkduin


Locatie :
WebLink voor ritinformatie :

deze gaat weer naar de schakel

FAT TIRES rijden over het strand HvH - Kijkduin

Zondag 17 februari 2008, 9:00u
Het is vannacht naar alle waarschijnlijkheid de koudste nacht van deze winter. We verzamelen dan ook met bijna alle kleren aan die we maar konden vinden. Dit neemt niet weg dat er nog stukjes huid onbedekt blijven zo ook het gezicht. Alleen al het ritje van huis naar de markt zorgt ervoor dat zowel de kaak als de neus bijna kan worden afgebroken... Dat belooft een lekker ritje te worden! Ondanks het koude weer komen er toch weer genoeg Fat Tires opdagen, deze keer gaan we met Gerben, Sjaak, Henk, Marco, Allard, Terry, Tom, Aad, Japie, Arjan en Eppo op zijn racefiets ???? richting Hoek van Holland. Henk heeft slechts 2 shirtjes aan en besluit eerst toch nog even wat extra kleding te gaan halen, fietsen ok, bevriezen, nee liever niet.

9:15u Sterretjes bos
Om warm te draaien rijden we via Henk naar het sterretjesbos. De eerste kilometers zorgen ervoor dat handen en voeten lichtelijk beginnen te bevriezen. Het lichaam is nog niet opgewarmd dus de doorbloeding moet nog op gang komen. Doorbikkelen dan maar, langs de rand van het sterretjesbos over het gras lekker doortrappen. Daar worden we wel warm van. Daarna langs de waterweg met een gangetje van boven de 30km per uur. We besluiten onderweg dat het wel weer eens leuk is om vanaf de pier bij Hoek van Holland helemaal over het strand langs de vloedlijn naar Kijkduin te fietsen. De wind is gunstig en dit is gelijk een goede training voor Limburgs mooiste. Zo gezegd zo gedaan...

9:45u Het strand
Het strand ligt er geweldig bij, althans zo lijkt het. Vol goede moed lopen we vanaf de pier het strand op richting de wat hardere vloedlijn. We beginnen te trappen maar al snel blijkt dat het zand op bepaalde plekken behoorlijk mul is. Een paar van ons haken af, dit is volgens hen niet te doen. Onderweg komen we een hardloper tegen die ons ziet ploeteren, wegglijden en lopen met de fiets. Hij zegt dat het al snel weer wat harder wordt (het zand). En ja, gelukkig, het zand wordt harder. Alhoewel het met opkomend tij niet echt handig is om hier te fietsen. Het harde zand wordt voornamelijk opgeslokt door de golven en dus rijden we geregeld nog steeds in mul zand. Hard werken dus... Onze voorhoed bestaat vandaag uit Japie, Aad en Allard, het lijkt wel of ze vliegen. Zij komen als eerste aan bij de trappen van Kijkduin. Daarna volgen Sjaak en Henk (over de weg) en Eppo was natuurlijk al niet het strand op gegaan met zijn dunne bandjes. Tom, Marco en Arjan besluiten vlak voor kijkduin het zachte zand te verlaten en komen ook via de duinen binnen. Terry heeft het wat langer volgehouden maar hij slaat ook het hele zachte zand over. Het wachten is op Gerben, uiteindelijk komt hij zwaar zwetend en vloekend boven, hij blijkt de enige te zijn die echt het hele strand heeft gefietst, bij deze is hij dan ook Fat Tire van de week. Het is nu in ieder geval niet koud meer met deze inspanningen!

10:50u de terugweg
Van Kijkduin naar Maassluis hebben we keihard gewerkt om op tijd thuis te komen, om 12u was de afspraak, dus dat wordt doorpezen. Onderweg komen we in de duinen een vriendelijke automobilist tegen die van rechts komt, hij laat de eerste 5 doorrijden en besluit vervolgens dat dit te lang duurt. Hij rolt langzaam het fietspad op waardoor Sjaak (ternauwernood) moet remmen. Dit is niet aardig natuurlijk, Sjaak rijdt met zijn fiets over de motorkap van deze vriendelijke man om te laten zien dat hij het er niet mee eens is. Gelukkig blijft het bij deze ludieke actie en kunnen we weer gas geven. Onderweg komen we nog een onbekende MTB’er tegen die ons op sleeptouw neemt door ons naar Maassluis te sleuren en daar komen we om 11:55u voldaan aan... Geweldig ritje weer.

Wie zijn wij?
Fat Tires, Maassluis is in 2007 ontstaan uit een aantal "fanatieke" mountainbikers, hoewel het begrip mountain in onze (Broek)polder natuurlijk relatief is. We zijn voornamelijk te vinden rondom Maassluis, Vlaardingen, Maasland, Delft, Den Haag, het Westland en de rest van Zuid Holland. De gemiddelde snelheid van een rit is op de weg tegen de 28km p/u (met dikke banden wel te verstaan) en op de onverharde weg afhankelijk van de ondergrond tussen de 5 en de 25 km p/u. Er wordt daadwerkelijk keihard gestreden tegen, wind, zand, water, heuvels en de mountains van Limburg, Schoorl, veluwe etc. We hebben zoveel vaste rijders dat we besloten hebben een MTB club op te richten genaamd Fat Tires, kijk maar eens op onze site www.fattires.nl waar je je kunt aanmelden. Misschien wel tot ziens tijdens een zondags ritje…
Geschreven door: Arjan Stigter