Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Fat Tires in Vielsalm Belgie


Locatie : Vielsalm
WebLink voor ritinformatie : http://www.sunparks.be/nl/sunparks vakantieparken actieve weekends mountainbikeweekend
Hallo beste bike vrienden,


Wij, Johan, Perry, Lars, Sjaak en ondergetekende zijn op aandringen van Henkie met hem mee gegaan naar Vielsalm Belgie. Henk had in een ver mountainbike verleden een plesant weekend meegemaakt op deze plek in de Ardennen. Deze keer zou het zelfs een heel weekend zijn en mogen/kunnen we zelfs vrouw en kinderen mee laten genieten.

Vrijdagmiddag om ca 13:30u vertrekken we in colonne naar via Maastricht naar Belgie, met een wat langere omweg dan voorzien komen we rond ca 18:00u aan op het park. Alles ziet er goed uit en we hebben voor de grootste groep 3 huisjes naast elkaar. In de avond trekken we naar de informatiebijeenkomst, we kunnen op zaterdag kiezen voor de 31, 52 of 70 km route. Wij kiezen met Limburg vers in het geheugen voor de 52 km, deze route heeft op papier meer dan 1100 hoogtemeters! Zelfs in de Spaanse Gavares hebben we dat nog niet gereden dus dat zal pittig genoeg zijn. Voor de Zondag kunnen we kiezen uit de 10, 20, 30 of 40 km, dat zien we dan wel weer.

Zaterdagochtend staan we fier aan de start, zonder Sjaak omdat hij nog aan het herstellen is van zijn breuk in het bos. Maar goed, Sjaak kan dan mooi onze kids bezig houden. We starten om 9:30u en geven aan dat we wel binnen 3 uurtjes terug zullen zijn !?! Na de inschrijving mogen we direct steil omhoog door het park het bos in. De eerste 700m zetten de toon, klimmen in het kleinste blad voor en het grootste blad achter (althans voor de meeste van ons).

Zo gaat het de hele weg op en neer, van geweldige vergezichten in mooie dalen tot prachtige bospaden waar dennebomen met wel honderden tegelijk kaarsrecht omhoog groeien. De beekjes beginnen ook vol te stromen dus zo hier en daar rijden we langs en door, schone en soms modderige beekjes. De eerste verzorgingspost ligt op zoŽn 20 km waar we nog met zijn allen aankomen. Koppie soep, banaantje, extra flesje drank, alles is goed geregeld en we nemen er dan ook ruim de tijd voor.

Johan en Perry blijken goede benen te hebben en gaan iets harder dan de rest, Henk, Lars en ik spreken af om vandaag maar eens van de natuur te genieten en goed op elkaar te letten. Dus ook hier komt ons zelf opgelegde motto fanatiek en sociaal weer prima uit. Een ieder pakt het parcours op zijn eigen manier. We krijgen iedere soort ondergrond in alle kleuren en maten te rijden en het is echt een prachtige rit. Zeker een aanrader om volgend jaar met de hele club te doen. Om 14:00u komen we binnen waar inmiddels Perry en Johan samen met Sjaak ons opwachten met een heerlijke Jupiler. Lekker voor de spiertjes, veel biertjes, of niet Richard.

Dit bier drinken houden we vervolgens vol tot ver na middernacht en er onstaan zelfs wilde plannen om met onze buren een Fat Tires Belgie op te richten. Ze hebben er wel oren naar, het mooiste is dat ze ook dames hebben die meefietsen. Vooral Perry zag dit wel zitten, of was het nou Sjaak of Johan of Henkie, ik weet niet meer. Het was in ieder geval oergezellig en we hebben met zijn allen bijna na het poepen de zon op zien komen (voor tekst en uitleg zal de stem van Sjaak waarschijnlijk nog wel vaker te horen zijn).

De volgende dag slaat bij mij een buikgriepvirus in (nee het was echt geen drankprobleem) zodat ik genoodzaakt ben om het bordje van de 10 km te pakken. Henk escorteert mij, sociaal als hij is, voor hetzelfde geld stort ik in. De rest rijdt de 20 km en komt door mooie bospaden en stevige afdalingen weer het kamp op. Geweldig hier, volgend jaar weer. In de middag nog lekker gezwommen en wat nagelachen over de avond ervoor bij het haardvuur.

Misschien binnenkort wel 15 Belgische leden erbij? dus ook ritvoorstellen door dit prachtige mountainbike land...

groeten
ook namens de rest....
Geschreven door: Arjan Stigter