Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Fattires veroveren België


Locatie :
WebLink voor ritinformatie :
Na veel zeuren van onze kant en veel toezeggingen van zijn kant, was het vandaag eindelijk zover.

De fietsende-nachtmerrie van Aad en Alex uit België, ons 1e buitenlandse lid Pascal had beloofd een mooie rit voor ons te organiseren in het Belgische. Jawel, u ziet dat de Fattires niet alleen sociaal en fanatiek zijn, maar ook multiculti en intergrerend. Misschien we moeten maar eens een subsidie-balletje opgooien bij Mark R.!

We vertrokken al vroeg, naar wat wij dachten, het zonnige zuiden. Helaas, aangekomen in Kasterlee was de nachtvorst net weg; 4 graden! En ik kan zeggen dat dat errug koud is om op een parkeerplaats je fietskleren aan te trekken.
Aangekomen stonden Pascal en Jaap-Jan ons al op te wachten. Geen tijd om een bakkie te doen of een bruine trui te breien want de mannen wilden meteen op weg.
We zouden gaan rijden op een officieel parcours bestaande uit 3 lussen; een blauwe, groene en dan een rode. Althans, dat was wat Pascal ons vertelde. Maar goed, we hadden kunnen weten dat het een Belgisch parcours was want, okee de bordjes waren gekleurd, maar t was een hele sport om te weten welke kleur je moest volgen.
Uiteindelijk een aantal keer verkeerd gereden maar dat was dit keer niet echt errug. We genoten daar nl van de volle parkeerplaatsen met mooie belgische schonen. Tis alleen jammer dat ze niet te verstaan zijn, maar verder met alles erop en eraan, hé Lars.
Ook nog een idee opgedaan om de kerk in Maassluis wat rendabeler te maken; je haalt de zijkanten eruit, hangt spotlights op, draait een vette beat én legt er een ijsvloer in! Loopt als een tierelier zagen we.

Nadat we weer de juiste bordjes hadden gevonden bleken we allemaal een waanzinnige rit te hebben gereden.
Het parcours was een mix van Dorst (hele technische stukken) en Amerongen; écht geweldig om na zo’n lange tijd weer door de bossen te crossen. Wat heb ik dat gemist!!! Eigenlijk is dit toch wel het leukste van al het fietsen wat ik het laatste jaar heb gedaan.
Bij de parkeerplaats aangekomen een heerlijke douche genomen in de sporthal bij de plaatselijke uitbaters Ab en Els.
Daarna bij de midgetgolf ff wezen lunchen en vocht aanvullen. Zoals Aad al schreef was de bediening niet blij met de fooi. Dat was nl te veel, dus gul en sociaal als wij zijn hebben toen nog maar een rondje genomen.
Hiermee alsnog een liter fles Leffe binnenhalend.

Pascal, bedankt voor het organiseren van deze geweldige rit enne volgende keer weer bij ons!
Pieter, klasse wat je liet zien tijdens je debuut. Volgens ons heb je wel wat meer gefietst dan naar de bakker want er was geen spoortje afzien te ontdekken. En namens Sjaak bedankt voor het inrijden van zijn fiets.
Geschreven door: Richard Odijk