Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

HvH - DH 2009


Locatie :
WebLink voor ritinformatie :

Fat Tires love HvH - DH

6:25u zondagochtend
Het is weer zover, voor de 2e keer in ons bestaan rijden we als Fat Tires de langste beach marathon ter wereld, Hoek van Holland – Den Helder. 130.000 meter fietsen over het langste zandstrand van onze planeet, of draaf ik nu door, we hebben het over Nederland… In ieder geval houden we al weken het weerbericht in de gaten, hebben we em mee of tegen? Uiteraard hebben we het dan over de wind. En ja hoor, het ziet er enorm goed uit deze keer, Z5 – 7, helemaal te gek dus… Om 6:30u staan we opgewonden op de markt en vetrekken we met de auto naar HvH.

8:00u de start
We kunnen ondanks de 580 deelnemers snel ons stuurbordje ophalen. Deze keer rijden mee, Alex, Gerben, Richard, Marko, Aad, Jaap Jan, Angelo, Terry, Mickey, John, Arjan, Tom en Arie. Meer dan vorige keer! De begeleiding is bijkans net zo groot, Pepijn en Eric aan het filmen en hier en daar meerijden op het strand, Sjaak en Henk die onderweg de verzorging regelen in de volgwagen. Stanley, vandaag ophaler en fotograaf en dan hebben we Nico die met de bus de fietsen komt halen. Een hele organisatie dus, menig profploeg is hier jaloers op. Op het strand klinkt het startschot en weg zijn we.

Lekker klunen
Na 7km moeten we al van de fiets af, het strand wordt opgespoten en dus moeten we klunen. 1,5km lopen, pffff, daar hebben we niet voor ingeschreven. Gelukkig kunnen we daarna in 1 streep naar het noorden fietsen, tenminste als we Schevingen haven en IJmuiden niet meerekenen. We hebben wind mee maar echt van harte is het niet. Het strand lijkt slechter dan vorig jaar, het zuigt en is niet echt lekker, maar goed, we stumpen lekker op het grote blad voort.

Supporters
Bij Katwijk komen we nog onverwacht wat supporters tegen, met een heus Fat Tires spandoek krijgen we een boost vol aanmoedigingen van Sanne, Robin, Els, Esther, Levy en Kim, super dat doet de beentjes goed. De wind mee wordt steeds harder, gaat goed en we komen er lekker in. Arie krijgt pijn zijn rug en bij Egmond moet hij uiteindelijk opgeven. Terwijl de meeste van ons nog vechten met het zand komt Alex binnen op nog geen 4,5 uur, echt een top prestatie. Aadje zit niet lekker en wordt ingehaald door Gerben, Marko en Richard, zij komen uiteindelijk binnen 5,5 uur binnen.

Zuigend zand en opkomend water
De laatsten leggen flink wat zware meters af, na petten is het zand al niet je van het. Nee ook nog het water komt op waardoor de harde vloedlijn verdwijnt. Al ploeterend ziet iedereen de laatste kilometers die enorm ver lijken te zijn. Wat een @#$%$#*& zand en wat een %$#@*&^$ race is dit. Dit doe ik echt never nooit meer, denken de meesten op de laatste 10 kilometer. Dan kom je op het laatst ook nog eens op een knalhoge duin aan. Alsof je de Mont Ventoux aan het beklimmen bent, pffff. De finish is deze keer tegenover de voetbalkantine van FC den Helder, en super gezellige club. Echter de finish is niets, maar dan ook echt niets vergeleken met andere grote rondes. Wat een armoede, zelfs de finish boog laten ze leeglopen als je eronder door wilt gaan. Maar goed we zijn binnen, volgend jaar kijken we nog wel of we dit weer doen. Nu eerst maar weer eens gewoon lekker MTB’en…

Wie zijn wij?
Fat Tires, Maassluis is ontstaan uit een aantal "fanatieke" mountainbikers, hoewel het begrip mountain in onze (Broek)polder natuurlijk relatief is. We zijn voornamelijk te vinden in rondom Maassluis, Vlaardingen, Maasland, Delft, Den Haag, het Westland en de rest van Zuid Holland. De gemiddelde snelheid van een rit is op de weg tegen de 28km p/u (met dikke banden wel te verstaan) en op de onverharde weg afhankelijk van de ondergrond tussen de 15 en de 25 km p/u. Er wordt daadwerkelijk keihard gestreden tegen, wind, zand, water, heuvels en inmiddels dus ook nog de mountains van Limburg en Vlaanderen. We hebben zoveel vaste rijders dat we besloten hebben een MTB club op te richten genaamd Fat Tires, kijk maar eens op onze site www.fattires.nl waar je je kunt aanmelden. Misschien wel tot ziens tijdens een zondags ritje…
Geschreven door: Arjan Stigter