Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Ritje Burgh Haamstede


Locatie :
WebLink voor ritinformatie :
Ohhh wat zag ik toch wel een beetje tegen deze rit op.


Ik hoefde niet te trainen voor een strandrace of een ander evenement. Waarom ga ik dan mee? Er zijn er die deze overweging hebben meegekregen.
De deelnemers aan deze rit hebben afgelopen weken zoveel getraind. Ze gaan me slopen maar waarom ga ik dan mee?
De andere groep gaat ook vertrekken. Waarom ga ik niet met hen mee?

We beginnen met de afspraak bij het pont. Daar staan 4 mannen en bushman Siem. Siem is ook een man maar zonder fiets- en passende kleding doet hij niet mee. Ik maak een opmerking over de bandjes van Aad zijn 29er e blijk niet de eerste te zijn, ze zijn mooi hoor Aad - hij heeft het een beetje koud en daar heeft Aadje beetje last van.

We wagen de oversteek en starten rustig want de kou is voelbaar en dan is niet een ieder op z'n best. Maar de weergoden zijn gunstig gestemd anderen goeden niet zo blijkt later.

We zijn niet druk in dit 1e deel maar wat draaien we toch lekker en een ieder neemt zijn aandeel in het kopwerk. Best leuk gezicht allemaal in hetzelfde tenue gestoken. Ennuh wielrenners we ontzien ze niet hoor lopen op ze in en hop erop en erover, maakt het ons uit. Wij rijden echt niet voor Jan met de korte achternaam. Al staat er weinig wind in het zuchie is toch altijd lekker. De kopmannen die op het juiste moment aan kop zitten slaan dat mooie nieuwe off-road paadje bij de visafslag van Stellendam over ;-) kopwerk is soms goed evenals dit initiatief.

We gaan de Brouwersdam over en kort ervoor is een ieder wat rustig, hij boezemt toch altijd wat angst in - stiekum maar toch. Nico neemt het initiatief en begint eraan en we dragen allemaal bij en bereiken de overkant. We racen door Renesse en gaan direct door naar Burgh Haamstede. Daar aangekomen denk ik heeee drinken we geen koffie??? Nee zegt Aad terug naar Renesse gaan we ff zitten. Okee!!? We draaien weer lekker en zijn Burgh Haamstede al weer uit. Gaan we wel goed vraagt Piet schamper??? Denk het niet Piet!!! We nemen niet dezelfde weg terug en gaan dus via een villa wijk terug naar het ATB parcours. Dit parcours waar Alex van zegt van mij hoeft het niet per se en Piet ook aangeeft er niet direct op zit te wachten. We pakken toch een stukje off road maar Nico kan de binnendoorweg door de duinen naar Renesse niet aanwijzen en dus zelfde weg terug naar Rensesse naar de koffie.

In Renesse is onze kroeg geworden tot een bejaardensoos, ff verder kijken maar de alternatieve tent is dicht en dus heee Seaside das best oke. Fietsen op het terass en zitten binnen lekker warm. Koffie met aanbevolen appelbollen besteld - en dat is best oke. Ik denk ooh lkkr hier zeg hier zou ik wel ... maar we gaan weer. Jeetje Alex wissel jij de volgende keer ff een band onder de koffie en niet daarna MEN. Wij zijn crea en ontdekken een knuffelmuur, deze is heerlijk en doet denken aan Porky's pikante pretpark - alleen heel oude mensen kennen hem nog. Ja joh pomp die band op en trek dan ff je ventiel eruit een goede pomp is het halve werk. Begin je toch gewoon opnieuw. Kappu nou en starten... met fietsen. Jakkeren zul je bedoelen. naar t Haringvlietdammetje gewoon ff 37 38 in t uur op t gemak en over het dammetje tikken we ff 60,8km/h aan. Alex en Piet niet maar ieder zijn eigen keuzes he, die heb ik ook gemaakt door mee te gaan.

De weergoden die waren ok maar de pechgoden slaan toe in Hellevoetsluis voor de 2e keer. Piet heeft lek en dat blijkt einde rit voor hem velg naar de sodemieter. Slopertje he die Piet - maar beter nu dan in de strandrace van komende zondag. Wel jammer want Piet had vast ook nog een eindschot in gedachten, bewaar die maar Piet voor de race. Aad zijn fiets doet het trouwens goed en dus hebben we geen zorgen voor de race.

Alex, Aad en Nico zetten de rit voort en bij de Hartelbrug komt de de pechgod Nico fysiek slopen de koek lijkt op en Aad en Alex maken het af op de Calandbrug. Eenmaal in de Veerheuvel praten we er niet meer over winst of veerlies over pech of het weer. en verenigen we met Piet die gewoon met de taxi arriveert - zo kan het ook.

Ooh nog enkele antwoorden op bevenstaande vragen:
Ik hoefde niet te trainen voor een strandrace of een ander evenement. Waarom ga ik dan mee? Ik had al 2x versjaakt en dan is het op met de smoezen. Toch Piet?
De deelnemers aan deze rit hebben afgelopen weken zoveel getraind. Ze gaan me slopen maar waarom ga ik dan mee? Omdat het met de Fattires altijd super is, je gaat allemaal een keer dood en een wijs man Pieter genaamd zegt je komt allemaal aan de beurt. Wat een prater die Piet en zo verstandig (vader figuur).
De andere groep gaat ook vertrekken. Waarom ga ik niet met hen mee? Ik wil altijd meer en mezelf tegen komen en dat kan prima met deze heren volgende keer weer RIO want zij hebben ook weer genoeg beleefd en das oof geweldig.

Laatste vraag stellen en beantwoorden: SPIJT? IKKE NO WAY het was een toprit en dan blijkt maar weer dat we er veel voor over hebben om met elkaar op pad te zijn TOP hoor zo'n cluppie.

Thx gents for the lesson
Geschreven door: Nico van den Berg