Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Capelle en omstreken


Locatie :
WebLink voor ritinformatie :
Afgelopen donderdag met Onno afgesproken om met de fiets naar Terry te rijden, mijn nieuwe fiets moet volgens bepaalde Fat-tires leden de eerste 1000 km heel rustig worden ingereden? Dus hoe eerder hoe beter, kan ik eindelijk kopwerk verrichten.


7.50 uur bij Onno om te vertrekken naar Capelle. Met een licht briesje in de rug was het lekker warm draaien naar Terry, waar wij direct met koffie bediend werden.

9.15 uur; iedereen was aanwezig dus tijd voor vertrek? Helaas was Sjaak zijn fiets schoenen vergeten. Terry kwam met een damesfiets als alternatief maar dat ging Sjaak wat te ver, alleen de trappers zijn genoeg.

9.30 uur; het duurde even voordat er vertrokken kon worden maar binnen 2 minuten zaten we al in een natuur gebied met mooie voetgangers paden. Onderweg naar de Zevenhuizen plas kreeg Sjaak een lekke band, deze was snel vervangen en vervolgde wij onze weg.
Na een stuk strand kwam er een dijk van mul zand achteraan waar geen eind aan leek te komen (als dit Terry zijn vaste training rondje is verwacht ik hem op 2 november aan de start in HvH).
Aangekomen bij het MTB parcours van Bergschenhoek wist Terry een zeer steil voetgangerspad naast de skiberg waarna iedereen naar lucht stond te happen (dit beloofd wat voor Limburgsmooiste). Na 1,5 ronde op het parcours van 7,3 km weer op weg naar Capelle.
In een familie bos aan de rand van Capelle werd Gerben aangevallen door een hond die een tand achter liet in zijn fietsband (zie forum). Na 2 binnenbanden, fietspomp en 3 patronen nog steeds lek ( maar goed dat hoogwerkers nooit lekke banden krijgen Gerben), dan maar verder hardlopen met fiets op zijn rug ( circa 3km, bikkel), jammer dat de damesfiets die Gerben onderweg uit de sloot viste op slot stond.

12.30 uur; Aangekomen bij huize Priem stond de appeltaart, koffie en de soep al klaar, super. Voor er bier geschonken werd zijn Onno en ik maar begonnen aan de terugreis per fiets, met wind tegen pfffff.
Familie Priem, bedankt voor al het lekkers en de gastvrijheid en natuurlijk het te gekke rondje Capelle.
Geschreven door: Aad de Geus