Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Verslag Bergen op Zoom


Locatie :
WebLink voor ritinformatie : http://connect.garmin.com/activity/2042621

FAT TIRES in Bergen op Zoom

Krabbegat
Omdat we vorig jaar ook een geweldig mooie rit hebben kunnen rijden in Bergen op Zoom vertrekken we ook dit jaar op zondag 8 februari om 8:00u vanaf de markt. Vandaag hebben we een kleine harde kern, Marko rijdt met John mee, Richard, Eppo, Aad en Arjan rijden in colonne, tsja niet echt milieuvriendelijk maar het liep even zo, naar het Krabbegat. Carnaval is al zichtbaar aanwezig in Bergen op Zoom dat voor die gelegenheid wordt omgedoopt in Krabbegat boven veel deuren is allerlei versiering aanwezig dat voor ons westerlingen nauwelijks te bevatten is. In Krabbegat aangekomen ontmoeten we Jaap Jan, vandaag gaat hij rijden met de door de club aangeschafte helmcamera, ja we gaan youtube veroveren! Het is een heel werk om dat ding op de helm te krijgen maar het resultaat ziet er professioneel uit.

Goede voorbereiding
De toertocht van Bergen op Zoom is een goede voorbereiding op de dingen die komen gaan. Met een zuigende ondergrond en venijnige klimmetjes maken we ons klaar voor de ronde van Vlaanderen voor MTB op 4 april a.s., Limburgs Mooiste en voor de echte cracks ook nog La Marmotte, in deze laatste rit worden er 4 Alpen bedwongen met als laatste klim de Alpe dŽHuez… Dus, we moeten echt nog wel even trainen. Onze RIO is daarvoor niet voldoende en dus moeten we verder naar het zuiden van het land om nog iets van bergjes, zeg maar heuvels te bedwingen.

Handig zoŽn camera
We gaan op weg en vertrekken in een slinger Fat Tires over het strand van de Binnenschelde, het is gelijk flink aanpoten en het is koud. De ondergrond was hard maar door onze voorgangers zacht gemaakt en daardoor zuigend sappig gras, klei en modder. Met andere woorden voor de echte cross country MTBŽer een genot, pffffff. Over het terrein van Fort de Roovere is een slingerend technisch singeltrack uitgezet waar de beentjes het letterlijk en figuurlijk flink moeten bezuren. Marko, Aad, Richard en Jaap Jan hebben goede benen en vliegen vooruit. Eppo heeft het wat moeilijk vandaag en besluit de 30KM te rijden, om hem te vergezellen rijdt John mee. Bij de tussenstop tussen de kalfjes staat Jaap Arjan op te wachten. Uiteraard om een mooi plaatje te krijgen met de helmcamera waar we erg blij mee zijn. Wat blijkt de camera heeft niet aangestaan of doet het niet, heeft Jaap voor niets halsbrekende toeren uitgehaald door te springen en als een idioot af te dalen. Misschien in het 2e stuk van de rit dan.

Het venijn in de staart
We gaan via de heide naar het dak van de Bergse plaat, hier kunnen de kuiten weer lekker vollopen en alsof iedere toerclub erom doet, ook hier zit het venijn in de staart. TC de Markies heeft voor de 50KM nog een klimmetje naar de top van de heuvel in het Beatrixbos geregeld. Ondertussen hebben we hagel en regen gehad dus het feest is weer compleet. In het laatste stuk mogen we door een modderige bouwput en rijden we langs de oever van de Binnenschelde kilometers lang over klei en gras… Richard, Aad en Arjan komen ongeveer gelijk binnen en we hebben deze keer bijna 20km gemiddeld gereden, niet slecht voor de barre ondergrond. Het wachten is op Marko en Jaap, het duurt en het duurt, wel zeker omkleden en een paar biertjes, maar zij blijken de 60KM te hebben gedaan en komen dan ook redelijk afgemat aan. Maar goed, we hebben het weer gered en de voorbereiding op zwaardere ritten is in volle gang. Volgende week een verplichte RIO, fietsend naar Bergschenhoek, daar het MTB parcours rijden en dan weer terug, in totaal meer dan 80km, Vlaanderen here we come!

Wie zijn wij?
Fat Tires, Maassluis is in 2007 ontstaan uit een aantal "fanatieke" mountainbikers, hoewel het begrip mountain in onze (Broek)polder natuurlijk relatief is. We zijn voornamelijk te vinden rondom Maassluis, Vlaardingen, Maasland, Delft, Den Haag, het Westland en de rest van Zuid Holland. De gemiddelde snelheid van een rit is op de weg tegen de 28km p/u (met dikke banden wel te verstaan) en op de onverharde weg afhankelijk van de ondergrond tussen de 5 en de 25 km p/u. Er wordt daadwerkelijk keihard gestreden tegen, wind, zand, water, heuvels, strand en de mountains van Limburg, Schoorl, de veluwe etc. We hebben zoveel vaste rijders dat we een MTB club hebben opgericht genaamd Fat Tires, kijk maar eens op onze site www.fattires.nl waar je je kunt aanmelden. Misschien wel tot ziens tijdens een zondags ritje…
Geschreven door: Arjan Stigter