Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Welcome back party


Locatie : rotterdam bruggen en tunnels
WebLink voor ritinformatie :
Zaterdagavond 23:15 Uur naar bed, zondag namelijk fietsen!!!

Met trillende benen maar een stoere houding verschijn ik dan om 10:00 uur zondagochtend op de markt. Mensen beginnen zich spontaan voor te stellen....... Kennen ze me dan echt niet meer??
Na een ieder de hand geschud te hebben gaan we van start, richting Rotterdam! Direct de kick weer van rijden in een groep van 14(!!) man, erg leuk..
Afgesproken was dat we vandaag niet harder zouden fietsen dan 25 km/uur. Als je kijkt naar de line-up zou dat voor sommigen een zware dobber worden: Aad, Alex, Richard, John, Lars, Marko, Stanley, Pieter, Arie, Henk (wie????, jaaa Henk!), Arie, Perry, en nog iemand maar daar kom ik zo snel niet op en het agenda item is er al af, sorry....
Maar ik moet zeggen dat ik maar een paar keer heb hoeven vragen of er een tandje af kon, top!!!!!
Als eerste de beneluxtunnel, door wat goede tips van Richard wist ik zowaar niet als laatste boven te komen, best wel stoer. Door naar de maastunnel, lekker toeren langs het saaie stukkie en lekker uitrusten op de roltrappen van de tunnel. Even door naar de Erasmusbrug, wat straatjes door en op naar Allure (www.allure.nl , goed eten voor een redelijke prijs, goede gastheer en topchef, een aanrader) (beetje sluikreclame voor de gastlezers.....) waar Terry en Brian een lekkere versnapering voor ons hadden klaargezet. Zelfs voor de fattires mooi gepresenteerd met frambozen en aardbeien, energiedrank in een bak met ijs en zoals beloofd bananen op professionele wijze doorgesneden.
Eenmaal bijgetankt nog even naar de andere kant van de Erasmusbrug om de hardwerkende Angelo de hand te schudden. Hij had er graag bij geweest!
Op naar Maassluis, terug........ Dat geeft altijd weer wat extra energie, we zijn er bijna. Zelfde tempo dacht ik, moet lukken....
Maar dan merk je toch dat de toppers (A-groep) zich hadden ingehouden, menig wedstrijdje werd gedaan waardoor ik toch wat moe werd, maar wat voelde ik ineens? De hand van God? Nee, de hand van john, afgewisseld met de hand van Pieter. Waar halen die de kraht vandaan om mij met m'n 100 kilo(otjes) even naar voren te duwen, hahaha, zat ik ineens bij de eerste drie, hahahaha.
Was echter van korte duur, mijn benen waren toch echt op, totdat we langs de rijksweg A20 zaten, daar hoorde ik een zacht stemmetje van zo'n 120 decibel(!!!!) in mijn oren tetteren : JE BENT NIET MOE! Dat is je zwakke ruggengraat, KOM OP!!!!! JE KAN NOG. voor hen die nog niet weten wie dat was, Lars. Lars is een echte Emiel Ratelband als het op aanmoedigen aankomt, hij wist me nog twee keer iets uit mijn benen te persen maar daarna was het echt op, ook Lars gaf me de laatste meters.....
Bij het wapen aangekomen ging alles als vanouds, biertje, nog een biertje, afrekenen, nog eentje dan, en op naar huis.
Heren, dank voor deze welcome back party, voelde goed, heb lekker gefietst!

Rest mij nog 1 ding te zeggen: arjan......... Waar was je nou??? Bedje was gespreid voor ons!
Geschreven door: Sjaak de Heer