Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Ronde van Vlaanderen 2011


Locatie :
WebLink voor ritinformatie :
Als opdracht heb ik gekregen om nu eens positief verhaal te schrijven. Nu dacht ik dat ik altijd positief was omdat negatief ook opbouwend positief kan zijn!!! Ja, denk daar maar eens over na. En omdat niemand anders (waarschijnlijk tijd heeft) om een verslag te schrijven zal ik dat dan maar doen. Als deze 2 regels geen positiviteit uitstralen…….

Ronde van Vlaanderen 2011: al weken zoemt het rond in de A-groep. 150 km afzien (oh nee, lekker bezig zijn) in het Vlaamse. Zien waar de beroepsrenners ieder jaar weer de strijd aangaan met de kasseien. Want die waren er, niet normaal.
Tis alleen jammer dat die nu net moeten liggen op heuveltjes. Ik noem de Rekelberg, Kaperij, Kruisberg, Paterberg, Koppenberg, Steenbeekdries, de Taaienberg, Eikenberg, Molenberg, Leberg, Tenbosse, Muur-Kapelmuur en de Bosberg.
Stuk voor stuk klassiekers waar het goed afzien is.

Om 5.15 uur uit Maassluis vertrokken met Aad, Nico, Pieter, Marko, Lars en Richard. Afgesproken was dat Pascal en Jaap-Jan ons zouden ontmoeten op een benzinestation ergens in Belgie, maar omdat Lars zich al volledig focuste op de koers vergaten wij te stoppen. Vervolgens bij het volgende station afgesproken en uiteindelijk ruim op tijd in Ninove. Daar getwijfeld over de kleding want de voorspelling was 23 graden. Maar ja, zo vroeg was het nog best fris. Bij de start was het een drukte van belang en zoals verwacht hadden de meeste rijders gekozen voor de rit over 140 km.
Omdat het zo voorspoedig ging besloten we om de 1e bevoorrading te laten voor wat die was en pas bij de 2e te stoppen.
Deze kwam na ongeveer 50 km die we volgens mij in recordtempo hebben afgelegd. Zowaar als groep, iedereen bij elkaar!.
Daarna begon het zwaartepunt van de tocht. De organisatie had er niet goed aangedaan om op de top van een aantal bergen een drankpunt neer te zetten want hierdoor ontstonden er opstoppingen en moesten mensen dus stilstaan en lopen. Ik heb er zelfs volwassen mensen met voorwielen zien slaan!
De rest van de tocht heb ik niet bewust meegemaakt en daar kan ik dus niets positiefs over zeggen. Ik geloof dat het een mooie omgeving was alleen jammer dat ik er weinig van gezien heb.
Na 1 pitsstop maar besloten om op eigen tempo te gaan rijden. Aad was inmiddels samen met Pascal al ver vooruit gegaan. Op de Muur (van Geraardsbergen)-Kapelmuur stonden Pascal en Aad met een biertje in de hand (koolhydraten!) naar de anderen topp(bb)ers te kijken. Daar bleek ik als 1e dus overheen te zijn gegaan!
Bleken de anderen 2 pitsstops te hebben gemaakt!
Meest positieve van alles is toch het moment dat ik nog voor Aad over de streep ben gegaan. Jammer dat er geen getuigen van zijn maar toch. Het ging een beetje zoals de belg Nuyens, Chavanel en Cancellara versloeg (maar kan ook iets rustiger zijn geweest!)

Nadat iedereen binnen was weer geweldig gelachen en gezopen en terug naar het Maassluise!
Klasse mannen, om met Aad zijn woorden te besluiten: t was een TOP(B)dag!!!!! (hé Aad, positief genoeg ha, ha of volgende keer weer gewoon normaal).
Geschreven door: Richard Odijk