Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Farmfrites strandrace


Locatie : Rockanje
WebLink voor ritinformatie :
Op zondag 7 maart was het tijd voor het eerste serieuze mountainbike evenement van het jaar. Slechts twee Fattires namen de uitdaging aan om hun vorm te testen in de 40km strandrace in Rockanje. Een andere groep Fattires besloot ook die richting op te gaan, maar het MTB-parcours in Oostvoorne eens stevig aan de tand te voelen (het was tenslotte helemaal geen strandweer, dus is modderhappen veel leuker).

Onder een stralende zon, maar met ijs op het strand, gingen Nico en Alex om 10 uur van start. Beide reden deze wedstrijd niet eerder en voor Nico was het zelfs zijn eerste strandrace! Na een rustige winterperiode met veel sneeuw en ijs is het even wennen aan het hoge tempo dat er in wedstrijden wordt gereden. Het strand was op de meeste plaatsen keihard, maar op sommige plaatsen verradelijk zacht. Behalve op het strand werd er ook gereden over staalplaten, gras en fietspad. Halverwege de eerste lus staan de collega Fattires ons langs de kant aan te moedigen. Ook bij de eerste doorkomst zijn onze clubgenoten van de partij. Zo zijn wij Fattires: sociaal en fanatiek. Mannen bedankt!
De strandgangers racen door. Ondanks de aanmoedigingen zijn de laatste kilometers loodzwaar en moet het tempo toch omlaag. Maar we redden het en we weten na vandaag weer waar we staan (met beide voeten op de grond). De modderhappers doen nog een rondje waarbij met meerdere mensen tegelijk onderuit wordt gegleden (sociaal!). Op de weg terug naar Maassluis wordt cafe de Veerheuvel nog even aangedaan, omdat standaard de pont wordt gemist en het toch wel koud is om buiten te wachten.
Vandaag was het dus voor ieder wat wils, maar we kijken uit naar de eerste uitdaging waarbij de de hele groep weer aan de start staat!
Geschreven door: Alex Roedoe