Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Bart Brentjens Challenge 11-10-2009


Locatie : Eijsden
WebLink voor ritinformatie : www.bartbrentjenschallenge.com
Als voorbereiding op de strandrace Hoek van Holland - Den Helder moeten er vandaag uren worden gemaakt. Aangezien de Bart Brentjens Challenge een door de Fattires nog niet eerder verreden tocht is, reizen Carlo en Alex samen met twee vrienden van Carlo af naar het Zuid-Limburgse Eijsden om deze tocht een keer te proberen.


Aangezien de BBC dit jaar ook het toneel is van het Nederlands en Belgisch kampioenschap marathon ligt er een fraai parcours van 100 km klaar. De regen van de afgelopen dagen heeft ervoor gezorgd dat er alleen op de korte stukken asfalt geen blubber ligt. De organisatie is uitstekend (op elke kruising en gevaarlijk punt staan verkeersregelaars, chip-tijd registratie met sms-dienst, voldoende verzorgingsposten). Met zo'n 3300 deelnemers aan de start kan het feest beginnen.

Het parcours is afwisselend. Soms erg steile stukjes waar vrijwel iedereen van de fiets moet, dan weer mooie glooiende onverharde wegen waar flink vaart kan worden gemaakt, single tracks, in beekjes veranderde wegen en een enkele asfaltklim (o.a. Bemelerberg). De eerste helft gaat gaat goed, het weer wordt beter en de zon breekt zowaar door. Maar dan gaat het regenen en wordt het toch nog een slijtageslag. Krampsignalen steken de kop op, waardoor het tempo iets moet worden teruggeschroefd. De laatste vijftien kilometer zijn minder heuvelachtig en we ruiken de stal. De grote plaat kan erop waarna we na 5 uur de finishlijn passeren. Ruim na Nederlands kampioen Bart Brentjens, maar wel tevreden over een superdag.

Echt een aanrader om volgend jaar met een groep Fattires af te reizen. Deze tocht is minimaal gelijkwaardig aan Limburgs mooiste en een uitstekende voorbereiding op de strandrace.

Foto's en rituitslag morgen op website (login 8898775911)
Geschreven door: Alex Roedoe