Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Kidz in Amerongen


Locatie :
WebLink voor ritinformatie :

Fat Tires Kids in Amerongen

Zondag 31 mei 2009 11:00u
Alweer voor het 3e jaar gaan we met onze kids een rondje maken. Deze keer willen ze een “echte” tocht maken. Eentje waarin het zuur in de benen gaat, eentje waar ze nog jaren over napraten, eentje die de echte Fat Tires ook weleens doen, eentje met bergen, in bossen, met diepe plassen, eentje waar ze keihard af kunnen zien. Deze keer willen ze niet dat zoetsappige gras, die kleffe modderpaadjes, niet dat vervelende vlakke gedoe langs een vlietje. Nee, deze keer moeten we naar de Veluwe, hertjes, wilde zwijnen en gevaarlijke afdalingen. Dus we verzamelen deze keer met Jordy, Danny, Floris, Alan, Lars, Jilles en Mats met vaders en één moeder op de markt. We gaan naar Amerongen, al weken spreken ze over de Amerongse berg en hoe ze die gaan bedwingen. Nu gaat het er echt van komen.

12:30u Amerongen
We zijn aangekomen, de fietsen worden uitgeladen en de helmpjes gaan op. Deze keer zijn die dingen echt nodig, afdalingen over boomstronken en door mul zand maken dat we ons op alles moeten voorbereiden. Voorat we gaan, maken we nog een mooie groepsfoto. De mannen beginnen te groeien, de beentjes zijn nu wel toe aan wat uitdaging. Het vertrek is zoals altijd met Richard op kop lekker pittig. Jilles heeft zijn BMX meegenomen en zijn kleine beentjes moeten even wennen aan het tempo maar ook hij pikt aan. Al snel komen we de bossen in en zien we lange donkere rijen dennenbomen, zitten daar ook Zwijnen? Laten we maar snel doorfietsen. Mats valt nog even, maar al snel is ook hij weer op de been, tsja dat hoort ook bij MTB.

De Amerongse Berg
Na ca 12 km komt de Amerongse Berg op ons pad, na al een paar stevige klimmetjes te hebben gehad komt er nu een klim waar de echte bikkels zich van de mietjes kunnen onderscheiden. Al snel blijkt dat onze jongens ook hier niet van schrikken, Jordy, Lars en Alan fietsen geheel zelfstandig omhoog, wat een kanjers. De anderen moeten een beetje worden geholpen maar ook zij komen er zonder te stoppen. Bovenop hebben we een kleine drinkpauze en we besluiten toch de extra lus te nemen. Voordat we daar komen moeten we een technische afdaling maken waarin veel bochtenwerk. Danny komt hier ten val, hij moet een minuutje of wat worden overtuigd dat we verder moeten. Ook hij besluit na veel aandringen door te gaan.

De laatste loodjes en een plas
In de laatste lus zitten nog behoorlijk wat kuitenbijters, Floris moet echt even heel hard werken maar hij komt er. Aan het einde van de 2e lus komt een enorme modderpoel, een aantal overweegt om deze niet te missen. Echter Alan neemt het voortouw en knalt keihard met zijn voorwiel de modder in, wooehaa. Wat een duik, Floris en Jilles volgen, de fietsen komen vast te staan. Met de grootste lol krijgen ze de fietsen op het droge en gaan we voor de grote finale. Nog één flinke klim en dan een afdaling die zijn weerga niet kent. Keihard dalen we af, in het begin nog wat angstig, zonder de rem in te knijpen, knallen we naar beneden, yeeeahaaaa. Geweldig genoten, 23KM hebben ze het volgehouden, wat moeten we volgend jaar? Naar Frankrijk? Eerst nog wat pannenkoeken en dan moe maar voldaan naar huis. De volgende generatie gaat het echt beter doen dan ons, dan kan niet anders. We zij wederom trots op onze kids.

Wie zijn wij?
Fat Tires, Maassluis is ontstaan uit een aantal "fanatieke" mountainbikers, hoewel het begrip mountain in onze (Broek)polder natuurlijk relatief is. We zijn voornamelijk te vinden rondom Maassluis, Vlaardingen, Maasland, Delft, Den Haag, het Westland en de rest van Zuid Holland. De gemiddelde snelheid van een rit is op de weg tegen de 28km p/u (met dikke banden wel te verstaan) en op de onverharde weg afhankelijk van de ondergrond tussen de 15 en de 25 km p/u. Er wordt daadwerkelijk keihard gestreden tegen, wind, zand, water, heuvels en inmiddels dus ook nog de mountains van Limburg en Schoorl. We hebben zoveel vaste rijders dat we besloten hebben een MTB club op te richten genaamd Fat Tires, kijk maar eens op onze site www.fattires.nl waar je je kunt aanmelden. Misschien wel tot ziens tijdens een zondags ritje…
Geschreven door: Arjan Stigter