Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

verslag toertocht Liempde


Locatie :
WebLink voor ritinformatie :
Vandaag met Aad, Nico en Monique in Liempde gereden.

Rond 9 uur in de lichte regen gestart en meteen van kiet.

De meeste van jullie kennen het wel daar, je begint de tocht op een bospad langs een oude spoorweg die je later oversteekt en dan op het harde zand naast de spoorweg zeeziek wordt van de glooiingen. Daarna draai je 180 graden en ga je een stuk door het gras terug en dan de polder in. Ik geloof dat ik daar een paar jaar geleden al kapot zat.
Dit keer ging het gelukkig beter.

Ik ben op kop begonnen en had veel voordeel van mijn nobby niks.
Het was behoorlijk modderig vandaag dus een beetje grip was welkom.
Na 5 kilometer kwam Aad op kop.

Het nadeel van Aad is dat je nooit kan zien of het bij hem nou ook moeite kost en dus ook niet weet hoeveel ie nog over heeft. Nou ik kan je vertellen hij heeft een hoop over!
Onverstoorbaar gingen we door. Eerst ikzelf in het tweede wiel en later Nico.
Monique volgde zonder problemen en maakte onze groep kompleet.

De toertocht in Liempde gaat over mooie veldwegen, stukken gras, onwijs mooie single tracks in het bos en enkele pittige klimmetje. Kortom een zeer complete toertocht. Ik was al bijna vergeten hoe lekker je hier kan rijden.

Na de eerste stop ging Monique op kop rijden: de remedie zelf het tempo te bepalen.
Als je nu denkt dat dat appeltje eitje was, ho maar. Ze legde ons een hoog tempo op. Mond houden en volgen dacht ik bij mezelf want vandaag wordt er 65 km gereden en we zijn er nog lang niet.

Inmiddels begon het wel wat harder te regenen maar de temperatuur was toch wel erg aangenaam. Na de tweede bevoorrading ( erg bedankt weer ) nog even keihard de enige berg in het parcours genomen. ( je weet wel, het ligt daar vol met grijze kiezels ). Hmm klimmen gaat veel beter als je minder weegt…..

Daarna begon ik toch wel de aardappels te ruiken en heb me regelmatig naar voren gereden over de diverse modderige stukken.
Laatste stukje weer langs de spoorrails terug, lekker gijden en glibberen als afsluiter.

Ik geloof dat onze netto tijd 3 uur en vier minuten was en met een lekker gevoel ben ik weer naar huis gereden. Was vandaag een erg sociaal ritje op een tempo om van de smullen.

Mannen hebben jullie het in de gaten. Het MTB seizoen is nu al weer begonnen!!!!
Hallo wakker worden en inschrijven maar weer. Niet wachten nu maar meerijden met de groep om weer een beetje aan te pikken. De vakantie is over en de zomerdip voorbij.

Ik hoop dat er binnenkort weer een drukbezochte RIO komt. Er is variatie zat dus bedenk wat speciaals.

Tot dan.
Gr,
Jaap v B


Geschreven door: Jaap Jan van Buuren