Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Beachchallenge 2008


Locatie : Scheveningen-Noordwijk-Scheveningen
WebLink voor ritinformatie : www.beachchallenge.info
Omdat de Beachmarathon me iets teveel van het goede leek, had ik me in September ingeschreven voor de Rabo Beachchallenge 2008. Angelo had al verteld dat hij die race zwaarder vond dan de BM. Ik dacht: Hoe kunnen 46 km's nou zwaarder zijn dan 135 km's ? "Nou..." zei Angelo toen "Je moet bij die race ook nog terug ! " Hmmmm.... Toch nog niet volledig uit het veld geslagen ben ik er maar voor gegaan. In aanloop redelijk wat km's gemaakt op het strand en op de wielerbaan hier in het dorp. Oorspronkelijk zou Gerben ( Wie kent hem nog ?? ) ook meefietsen, maar de voorinschrijving was al vol , kreeg ik te horen. Vandaag zag ik echter dat er ook daginschrijvingen mogelijk waren..... Maar goed...terug naar de BC 2008. De dagen voor 2 December bleek al dat de weersomstandigheden er niet bepaald fraai uit zouden zien. Deed me niets want ik had er immers toch aardig wat voor getraind en niet op de laatste plaats € 22,50 voor betaald dus deze jongen moest en zou fietsen ! :)

Dan de dag zelf: Het waaide en regende al vroeg in de morgen. Om 10:30 uur de papieren en de transponder opgehaald en in de auto gewacht samen met m'n vader die mee was gekomen voor all kinds of possible support. Denk aan faalangst, 2 voor 12 er tussenuitknijpen, lekke band en meer van dat soort zaken die een rol zouden kunnen gaan spelen zo vlak voor de start. om 11:30 uur ging ik me melden bij de start en na een half uur in de stromende regen gewacht te hebben viel dan eindlijk om 12:00 uur het startschot ! Honderden mannen en vrouwen op weg naar Noordwijk en weer terug. Snelheden van boven de 40 km/u en binnen 35 min, was ik in Noordwijk aangekomen. Maar dan.... DE TERUGREIS !!!!!
Weersomstandigheden onderweg zoals ik ze nog nooit op de fiets had meegemaakt. Horizontaal waaiende regen, recht in je gezicht. Windstoten van alle kanten maar toch altijd loodrecht op je rijrichting. Alsof iemand met een onwijze ventilator aan het spelen was om mij het fietsen zuur te maken. Gecombineerd met zandsoep die opwaaide was het compleet. Kortom: ECHT fokking afzien maar heb het wel gered en zeker niet als laatste over de streep gekomen ! Ben uiteindelijk 477ste geworden van de 628 gefinishte deelnemers in 2.11.50. Totaal waren er 852 gestarte deelnemers en was ik 55 min langzamer dan de winnaar Ramses Bekkenk
2 dingen wil ik nog even meedelen: 1: Haal je voorrem eraf ! Ik was zover ik kon zien de enige die het dat had gedaan en dat was echt een supertip van Angelo of Marko ( weet niet meer precies maar in ieder geval bedankt ! ) 2: Volgend jaar komt hij op de agenda. Hier worden de jongentjes van de mannen gescheiden ! Tripje was dit jaar wel ingekort omdat ze bang waren dat veel mensen het anders niet zouden redden. Dit was ZEKER geen dom besluit van de organisatie. Ik had anders zeker uitgevallen :):):):)
Geschreven door: Lars Cramm