Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Vossenjacht 4-12-2011


Locatie :
WebLink voor ritinformatie :
Dit verslag is geschreven (ivm afwezigheid van Arjan & Richard) door onze nieuwe huisdichter Siem:


Rondje Burgh Haamstede / Oostvoorne / rustig trippie in de buurt
4-12-2011.

Het afspreken om een bezoekje te brengen aan de mtb-baan in Burgh Haamstede ging niet vanzelf. En toen na de andere afmeldingen ook de MarkMeister / BM4 zich op het laatst afmeldde was het geplande bezoek aan “BH” van de baan.
Tussen mij en Marko Fat Tire was toevallig al wat e-mail contact geweest, en hij stelde mij voor om met zijn groepje mee te gaan, voor een rustig rondje Midden Delfland ofzo.
Ik gaf hier dan ook graag de voorkeur aan i.p.v. in m’n uppie een rondje Oostvoorne te doen gezien de slechte weersvoorspellingen.

Dus vanmorgen even rond 9 uur stoomde ik op naar café “de Ollies”, waar Marko al klaar stond. Ook hier waren wat afmeldingen geweest zei hij, maar al snel kwamen Onno en Johan aanrijden (of was het Johan en Onno ?). Besloten werd om via Vlaardingen naar wielrenclub “de Coureur” te rijden om daar mee te doen met de Vossenjacht. En waarom ook niet, wie weet is dat hartstikke geinig.
In de kantine daar aangekomen werd eerst nog even een bakkie gedaan, want de start van de Vossenjacht was pas om 10:00 uur. Er druppelden van lieverlee allerlei coureurs binnen, waaronder ook weer de onvermijdelijke Fat Tire Aad. Nou zegt mijn meissie al af en toe eens : “Ga je nou alweer fietsen, jonge jonge zeg !” Dat die Aad buiten zijn relatie met z’n fietsen nog een relatie heeft met iets van vlees en bloed snap ik dus echt niet…….of slaapt ie bij z’n fietsen in de schuur, bestaat zijn eten uit vermalen Shimano onderdelen en drinkt ie alleen maar fietsreinigings- en smeermiddelen ?

Nadat iedereen zich had ingeschreven en een ringetje had gepakt ging de hele ploeg naar buiten. Er werd direct in een grote groep (ca. 30 man en 1 vrouw) weggefietst, dus een rollende start zeg maar.
Over het fietspad reden we naar de Rietputten voor de eerste offroadkilometers. Al snel was daar het eerste controlepunt in de vorm van vastgepinde en genummerde papiertjes, waar je er eentje vanaf moest scheuren en meenemen. Een ieder reed vrolijk verder, en ook nu weer blijkt dat mijn 29er een stuk makkelijker over die gladde bovenste modderlaag daar reed, waar je veel 26ers alle kanten op ziet glijden en sommigen bijna niet vooruit komen vanwege het doorslippen. Daar heb je met een 29er echt veel minder last van.

Na de Rietputten en het Volksbos ging de route naar Vlaardingen. Het was eerst nog even zoeken in het Oeverbos naar de pijl (dat lukt niet, want die stond daar helemaal dus niet) voordat iemand ons weer de goede kant op dirigeerde. De pijlen zijn niet altijd even goed zichtbaar (of je rijdt er te snel gewoon voorbij) dus is het vooral opletten als je er geen wilt missen.

Na Vlaardingen volgde Schiedam, waar na de Margriethal weer van het fietspad afgegaan moest worden, en over een oud trekpaadje langs de molen werd gereden. Ook hier weer een controlepapiertje pakken. Verderop ging het onder de spoorlijn door richting Zweth / Delft. Na een stukje rechtdoor te hebben gereden moest er weer linksaf geslagen worden het fietspad op. Snel volgde weer een pijl linksaf, die ons over een graspad om een aangeplant bos heen stuurde. Ook nu weer zo’n lekker baggerig pad, en om een hoek weer een controlepost. Hier bleken alle papiertjes al weggehaald te zijn door een of andere grapjas ! Waren we dus voor niks door al die diepe plassen gereden. Maar wat mij betreft : alles beter dan asfalt.
Een aantal gravelpaden bracht ons weer meer richting Vlaardingen, maar helaas werden de offroadmogelijkheden (A4 traject bijvoorbeeld) niet benut. Wel hadden de routeplanners in de Broekpolder nog wel wat leuke modderpaden opgezocht, en na het laatste paadje daar reden we langs de Foppenplas weer tegen de harde wind in richting Maassluis. Na een stukje Zuidbuurt en het oversteken van de spoorlijn kwamen we weer bij de kantine van de Coureur aan. Hier werd nog snel het laatste papiertje gepakt en de ring op het paaltje gestoken. Klaar !
De eerste groep echte hardrijders zat al binnen. Ondanks dat ook zij een paar verkeerd waren gereden waren die al even binnen natuurlijk.

Nu een welverdiend bakkie !
Ik heb echt genoten van deze rit ! Ondanks dat er (voor mij) te veel asfalt in zit (ik had heel erg de neiging om hier en daar links of rechts af te slaan omdat daar een mooi onverhard pad ligt) is dit een hele leuke vorm van mtb’en. In mijn ogen is zo’n rit als deze wel een zeer goede training door het steeds weer aanzetten en proberen bij een ander te blijven. Af en toe kan je even uitrusten, en af en toe moet je ook weer flink aan de bak.

Al met al is er van een rustig rondje dus weer niks gekomen……..Sorry Marko, Johan en Onno voor het feit dat het wedstrijdelement mij in zijn greep kreeg en ik af en toe even weg was.
Wel bedankt voor de uitnodiging en de gezelligheid, en snel maar eens een treffen regelen met de hele Bushmenclub en de Fat Tires !
Geschreven door: Marko Koffeman