Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Bart Brentjens Challenge 2010


Locatie : Eijsden
WebLink voor ritinformatie : http://connect.garmin.com/player/52445952
Tja, het was natuurlijk niet zo geweldig als het ritje bruggen en tunnels van onze collegae, maar toch wel weer de moeite waard.


In het eerste uur heb ik geprobeerd Aad verschrikkelijk los te rijden. Met een beetje hulp van de Belgische politie lukte dat uiteindelijk. Helaas wordt zoiets natuurlijk direct afgestraft door een lekke band. Geholpen door een onwillige pomp (CO2 patronen vergeten) heb ik 10 minuten staan aanmodderen. Volgende keer dus maar beter nadenken als ik mijn spullen inpak. In de wetenschap dat Aad toch niet meer in te halen zou zijn, heb ik maar mijn eigen tempo gereden en niet meer geprobeerd fanatiek met groepjes mee te rijden. Bij de finish blijkt Aad toch maar 2 minuten voor me te zitten. Bizar: bijna 100 km afzonderlijk van elkaar fietsen en dan 2 minuten tijdverschil!

Na de finish nog even genoten van de Limburgse gastvrijheid met cola en hamburgers. De calorieŽn moeten natuurlijk worden aangevuld voordat we de rit naar huis beginnen.

Wederom een mooie rit dus. Dit keer met een lekker zonnetje en geen waterballet zoals vorig jaar. De 75 km blijkt relatief veel asfalt te bevatten en dus blijft de 100 km favoriet. Volgend jaar weer. Dan is het weer het officiŽle NK Marathon.
Geschreven door: Alex Roedoe