Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Zoetermeer 22-07-2007


Locatie :
WebLink voor ritinformatie :
Deze gaat weer naar de Schakel...


Fat Tires rijdt “top 10” parcours Zoetermeer

Johan bedankt!
Het is 1 van die schaarse zondagochtenden in de zomer van 2007 dat het droog lijkt te blijven. Normaal gesproken vetrekken we zo rond 9:00u vanaf de parkeerplaats aan de Boogertstraat, deze keer wilde Johan wat eerder weg om 8:30u. Ok dan, ietsje vroeger eruit dan maar, blijkt dat Johan toch maar niet meegaat deze keer. Hij is ook de initiator van de rit van vandaag, Zoetermeer, volgens vele sites en verslagen zou dit een top 10 parcours moeten zijn. We gaan dus flink gemotiveerd op weg, echter vanwege een relatief “mooie” zomeravond op zaterdag hebben de meeste van ons enige gezellige alcoholische versnaperingen op het is dus wel even wakker worden, gelukkig moeten we eerst een eindje rijden.

9:00u
We komen aan bij de skiberg, het is even zoeken waar we moeten beginnen maar we besluiten dit te doen vanaf de parkeerplaats van snowworld. Vol goede moed gaan we op weg, er is nergens een goed bordje te vinden maar al snel rijden we een grindpaadje omhoog, dit pad eindigt bij een picknickbankje!? Niet echt gebruikelijk midden op een parcours, terug dan maar, bij de parkeerplaats zien we een groot geel bord “vervolg mountainbike route”, ah ha. We gaan beginnen, over een modderig graspad krijgen we inderdaad een leuk parcours te zien, veel korte stevige klimmetjes en leuke afdalingen. Behoorlijk in het zweet slaan we na ca 3 km rechtsaf, wat krijgen we nu? Weer datzelfde paadje, nou zeker een afslag gemist, een “top 10” parcours van 3 km lijkt ons ook weer wat te weinig.

9:30u
Na nog een keer een zelfde (leuk maar kort) rondje te hebben gemaakt, constateren we dat er toch echt geen afslag gemist is. Naar het informatiebord dan maar, pffff, aan de overkant van de weg gaat het pad verder, gelukkig. We gaan er nu echt voor, na 1,5 km op een verhard pad maar niet veel bijzonders staan we weer bij het informatiebord. #$%&#@# Is het nou echt niet mogelijk om bordjes te plaatsen? Al was het maar een lintje aan een boom!

10:00u
We hebben het pad gevonden, denken we. Vol goede moed gaan we in een scherpe bocht naar rechts en moeten door wat diepe geulen op het pad omhoog even afstappen. Een klein beetje hoger komen we oog in oog te staan met een enorme donkerbruine stier! Hij is klaarblijkelijk niet gewend aan fietsers want kijkt ons bloedlink aan. Rechtsomkeert dan maar, ook weer eens wat anders, stieren op de route!? Later komen we op een leuk pad met een enorm steile klim, dit is echt wel het parcours toch? Aan het einde van dat pad staat er een hek, geweldig, hekken in het parcours, waar komt die top 10 markering vandaan?

10:30u
Na nog vier keer het informatiebord te zijn tegengekomen, komen we een wandelaar (op het parcours) tegen. Hij geeft aan dat we tegen de richting in rijden en dat er echt wel wat te beleven is hier, ook zegt hij dat het erg slecht staat aangegeven. Maar, als je de weg weet, dan is het echt wel leuk… We doen nog een paar pogingen maar we blijven op hetzelfde punt uitkomen, zonder bordjes is er geen logica te ontdekken. We besluiten om dat eerste, kleine, maar leuke rondje nog een keer te doen. Ook dit is echter niet echt meer te doen, er worden inmiddels ca 50 gevaarlijk uitziende poolhonden uitgelaten. Laat maar, we gaan een bakkie doen! We komen hier nog wel een keertje terug als iemand de moeite heeft genomen om bordjes met pijltjes te plaatsen, dan zou het echt wel wat kunnen zijn. Zoetermeer de groeten en Johan nog bedankt voor de tip en de vroege vertrektijd.

Wie zijn wij?
Fat Tires, Maassluis is ontstaan uit een aantal "fanatieke" mountainbikers, hoewel het begrip mountain in onze (Broek)polder natuurlijk relatief is. We zijn voornamelijk te vinden rondom Maassluis, Vlaardingen, Maasland, Delft, Den Haag, het Westland en de rest van Zuid Holland. De gemiddelde snelheid van een rit is op de weg tegen de 28km p/u (met dikke banden wel te verstaan) en op de onverharde weg afhankelijk van de ondergrond tussen de 15 en de 25 km p/u. Er wordt daadwerkelijk keihard gestreden tegen, wind, zand, water, heuvels en de mountains van Limburg, Amerongen, Driebergen, Schoorl en trainen veel op Bergschenhoek. We hebben zoveel vaste rijders dat we besloten hebben een MTB club op te richten genaamd Fat Tires, kijk maar eens op onze site www.fattires.nl waar je je kunt aanmelden. Misschien wel tot ziens tijdens een zondags ritje…
Geschreven door: Arjan Stigter