Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Bergschehoek


Locatie :
WebLink voor ritinformatie :
Zondag met een grote groep Fattires naar Bergschehoek geweest.

Shit, Sjaak staat er niet meer bij dacht ik (en volgens mij ook Monique), wat wordt het tempo ?
Het tempo was dus hoog, maar als je in het zuggie bleef dan ging dit prima.
Bij Vlaardingen niet achter Aad aangegaan door het Volksbos maar gewoon nog fff genieten van het asfalt en van het lagere tempo welke Eppo, Onno, Olaf, Monique en haar dochter aannamen.
Daarna weer flink tempo richting Bergschehoek (Aad dacht dat hij 27 a 28 reed maar volgens alle andere was dit 32 a 33). Hier en daar weer een stuk mtb pad, wat weet die Aad toch alle paadjes makkelijk te vinden. Hierdoor viel de groep af en toe uit elkaar, Eppo kwam Aad en Alex fff corrigeren (hadden dit echt niet door !!!)
Hierna weer met een lekker flink tempo naar Bergschehoek en wat is dat zuggie in die groep dan toch belangrijk.
Bij het Bergschehoek parcour kwamen we Jan Jaap al snel tegen met schaafwonden op linker en rechter scheenbeen.
Hij had het parcour al twee keer gereden met af en toe een schuivertje.
Iedereen ging op het parcour zn eigen gang, Aad en Alex gingen wel heel hard dus niemand sloot achter hun aan.
Monique en haar dochter gingen hun eigen gangetje, Onno ging zonder voorrem zijn eigen rit en tempo bepalen en Olaf is een half uur bezig geweest met zijn gebroken ketting, Lars heeft hem 20 minuten gezocht.
Daarna een lekker bakkie, het was weer gezellig op het terras.
Uiteindelijk moesten we jammer genoeg ook weer de rit naar Maassluis gaan maken, ik was toch wel erg jaloers op Jan Jaap (auto met fietsenrek), hij ging nog een rondje maken.
De terugweg was wat minder, veel wind (alleen maar tegen) en weer een flink tempo. Toch heel apart om met wind tegen 31km/h op de teller te zien. Ik deed constant mijn best om dat zuggie in de groep te vinden maar dat ging toch al wat moeilijker.
Op een heel lang recht stuk richting Delft, vollop de wind tegen, gaan de "die hards" zelfs een tempo versnelling maken alsof er geen wind was. Dit was het moment om eens te gaan vloeken. Ik zie een visser zitten met een biertje en een peuk in zijn mond, "waarom ben je niet gaan vissen Aar..."denk ik bij mezelf en ga vloekend verder.
Uiteindelijk bij de A13 kom ik weer bij de groep, Alex wordt bijna omver gereden, en we gaan weer verder. Nu toch maar weer mijn uiterste best doen om weer in dat zuggie te blijven. Bij Schipluiden ging ik de beentjes flink voelen terwijl Aad fff iedereen heel sociaal langs gaat of het nog gaat. In Maasland toch wel weer een heerlijk gevoel, ik blijf toch MTB-en want kapot gaan is achteraf ook wel weer lekker.
Ik ben blij dat ik deze rit niet alleen heb gedaan. Aad en Alex (heel soms ook een ander), bedankt voor het constant op kop rijden om de rest uit de wind te houden, ik vond het een super rit.
Geschreven door: Arie Spruit