Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Dorst 15-07-2007


Locatie : Dorst
WebLink voor ritinformatie : http://www.mtbroutes.nl/routeinfoover.php?actie=10#1005
Wat verdeeldheid deze week in de groep? Nee hoor gewoon verschillende wensen en met de huidige groei van enthousiaste Fat Tires is het geen probleem om meerdere agendapunten op 1 dag te vullen.


Vandaag gaan we vroeg van start (8 uur!!!), ja wie zegt dat dit voor de lol is? Naast sociaal voor de mede rijders zijn wij ook sociaal voor het thuisfront en gaan we vroeg weg om ook weer optijd terug te zijn. Dorst is toch zo'n 80km rijden en dit is kostbare quality time in het weekend.

Na onderweg een fiets te hebben gemist op de twinny load (das ff schrikken wannneer er maar 1 te zien is via de achteruitkijkspiegel) komen we aan in Dorst en parkeren nagenoeg naast het parcours. Dit parcours is aangeraden door onze sponsor Rob's Bikecenter, Rob zelf is ook een fanatiek mountainbiker en heeft zelf ook een fiets om bij te kwijlen...... en dat dit parcours gewild is door fanatieke bikers merkte we al snel bij het bekijken van de andere aanwezigen. Hoewel we zelf met onze Santos, Klein en Specialized niet slecht vertegenwoordigd waren, konden we daar toch ook genieten van het uitzicht. Nu denk je, die hebben een afslag gemist en zijn naar het strand gegaan om vrouwen te bekijken, maar dat is niet het geval..... de mannelijke genenpoel is ook zeer vatbaar voor alles wat mooi is qua techniek en voor een Fat Tires is dat natuurlijk een strak uitgedoste MTB....

Ah, oh ja, we waren naar Dorst gegaan om te fietsen..... we stonden dus dicht bij de ingang van het parcour wat ongeveer 7,4 km lang is en fietste richting het parcours. Zoals altijd meldde de persoon(en) vooraan dat we even in gingen rijden...... NATUURLIJK..... na ongeveer 1 minuut doken we gelijk het parcours in en dit was tegelijk met een stel zeer fanatieke rijders die dit parcours op hun duimpje kende. De Fat Tire vooraan dacht dat deze personen achter hem collega's waren en was dus vatbaar voor tempoversnellingen in zijn achterwiel. Als gevolg hiervan gingen we dus met een enorme vaart ons "opwarm" rondje in....... eenmaal in het parcours maken de beloften zich waar en ervaren we dat dit een zeer technisch parcours is. De bochten zijn niet te tellen en je richtings gevoel is totaal in het warretje. Links, rechts , rechts, link, rechts..... oeps boomstronk, rechts, omhoog...... ACHTER JE ZADEL, hoor ik nog net achter me...... pfffffffewwwwwww dat was net optijd, dat was een flinke steile afdaling...... links, rechts, links, boom, tak, oeps fietser,hond,..... tongje jonge jonge.... na circa 22 minuten komen we totaal gedesorienteerd het bos uit en zien we dat het niet ongewoon is om even op adem te komen alvorens nog een rondje te maken...... hierna nog 2 rondjes gedaan en gemerkt dat het gebrek aan opwarmen zijn vruchten direct afwerpt :) ... dit is echt even wat anders dan de polders en de modder die we gewoon zijn. Super technisch, maar enorm gaaf. Niet te vergelijken met een lange rit. Als er iets is waar je dit mee kan vergelijken qua inspanning, dan is het een stevig potje voetbal..... Volgende keer verder weg parkeren en goed opwarmen om vervolgens mee te kunnen rijden met de toppers daar..... En de volgende reactie op dit parcours van een van de Fat Tires is zeer van toepassing "Op dit parcours worden de wielrenners van de ware MTB-ers gescheiden."......FAT TIRES RULE!
Geschreven door: John Stigter