Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Verslag Vossenjacht a la Fat Tires


Locatie :
WebLink voor ritinformatie :

Vossenjacht op zijn FAT TIRES

FF uitzetten zo’n ritje, pfff!
We schrijven zaterdag 27 december 2008, nadat wij een paar weken terug hebben meegereden met de vossenjacht van de Coureur, hadden wij beloofd de jacht voor 28 december uit te zetten. Dit is geen kleinigheid gebleken, wat een enorme klus. Richard, Onno, Aad en Arjan komen samen om de rit over ongeveer 50 KM uit te zetten. Uiteraard veel met off-road stukken, wij rijden immers op dikke banden en die heb je niet voor het asfalt. Richard heeft een week lang al zijn vrije uren besteed aan het fabriceren van “Fat Tires” pijlen, geplastificeerd en wel. Gewapend met kleine spijkers, 2 hamers, 5 controleposten en 2 oranje fluorescerende verfspuitbussen willen we aan de slag. Oeps de post its controlebriefjes vergeten, die nog snel gehaald en daar gaan we om 13:00u op weg. Het is prachtig weer maar stervenskoud, in het begin hebben we daar nog last van, maar na 45 minuten en nog maar 3 KM te hebben uitgezet beginnen we het toch echt warm te krijgen. Met deze snelheid zijn we morgen voor de start nog niet klaar. Maar goed, we doen ons best en zien dat de oranje pijlen niet echt lekker zichtbaar zijn. Voor ons ook lastig om in te schatten hoeveel pijlen er geplaatst moeten worden. Het is immers een speurtocht, als je het te makkelijk maakt kun je net zo goed een kaart meegeven… Uiteindelijk lukt het ons en komen we zo rond 17:15u uitgeput en compleet bevroren aan in de kroeg, even stoom afblazen, morgen is de rit.

De ritinformatie
Om 10u op zondagochtend staan er weer heel wat deelnemers bij wat nog toch echt een echte ijsbaan lijkt te gaan worden, aan de start. De route van vandaag hebben we uitgezet volgens het vaste principe van onze RIOŽ oftewel Rit In Omgeving. Heel veel off road met respect voor de natuur en onze medemens en sporters, vorige keer ging dat niet helemaal goed, vandaar bij deze nog in het openbaar excuses aan hardloopvereniging AVW… Terug naar de route, die voert ons van de wielerbaan naar Vlaardingen west, langs de surfplas, door de broekpolder over wat singletracks naar de A4, helemaal tot aan Delft via een zwaar paardenpad en dan terug via Schipluiden, het schapenpad, het doelepad en het kerkepad bij Maasland en terug naar de club. In totaal iets meer dan 46 kilometer, en als je hier en daar wat pijltjes mist (en dat kon gemakkelijk met die oranje niet te onderscheiden troep) wat meer kilometers. Om te voorkomen dat dat wat we gisteren hebben opgebouwd helemaal weg is, rijdt Onno voor de meute uit om pijltjes te accentueren of goed te hangen. Achterin hebben we Eppo als EHBO ingezet, de harde ondergrond zou wel eens voor wat valpartijen kunnen zorgen. Daarnaast haalt hij als iedereen voorbij is gereden voor zover mogelijk alle troep weg die de natuur niet zelf kan afbreken, zoals pijltjes en controle posten. Ja ook wij zijn groen en duurzaam in onze blauw zwarte pakjes…

De controles
Bij de Vossenjacht is het zaak om zo snel mogelijk zoveel mogelijk van de 5 controlebriefjes te bemachtigen en dan terug naar de club te gaan. Je zou kunnen besluiten om om moeilijkere stukken heen te fietsen, het risico is dan dat je een controle mist. Om de voorste linie wat zand in de ogen te strooien hadden we binnen de eerste 5 km al 2 controleposten geplaatst, de eerstvolgende was pas op zo’n 25KM weer te vinden. Vooral onze eigen Fat Tires trapte in deze donderse list, de mannen van de Coureur kennen die geintjes wel dus daar werkte het niet bij. Maar uiteindelijk komen er nog genoeg deelnemers aan met alle controles, alhoewel hier weinig controle (!?) op was. De voorste linie knalde als een idioot over de harde onverharde wegen, sommigen waren blij dat er vanaf volgende week weer op de weg wordt gereden door de Coureur, anderen hadden een mooie rit achter de rug. Als we het mogen samenvatten: Het uitgezette parcours krijgt een 9, de pijlen e.d. een 3+, nou ok doen we dat laatste de volgende keer beter. Winnaar van de Fat Tires was deze keer overigens Nico van den Berg met 5 controles en als 7e binnen! Johan van der Welle was deze keer wel helemaal meegereden maar kwam als laatste met veel te veel kilometers binnen. Het was nog lang onrustig bij de IJsclub.

Coureur bedankt!
Beste Coureur, namens de Fat Tires wederom bedankt voor de jacht en ja ook off road zijn jullie wel heel erg sterk, maar niet onverslaanbaar is wel gebleken! Op de weg gaan we ons niet meten, dat gaat niet lukken, veel succes en wie weet komen we nog een keertje meerijden.

Wie zijn wij?
Fat Tires, Maassluis is in 2007 ontstaan uit een aantal "fanatieke" mountainbikers, hoewel het begrip mountain in onze (Broek)polder natuurlijk relatief is. We zijn voornamelijk te vinden rondom Maassluis, Vlaardingen, Maasland, Delft, Den Haag, het Westland en de rest van Zuid Holland. De gemiddelde snelheid van een rit is op de weg tegen de 28km p/u (met dikke banden wel te verstaan) en op de onverharde weg afhankelijk van de ondergrond tussen de 5 en de 25 km p/u. Er wordt daadwerkelijk keihard gestreden tegen, wind, zand, water, heuvels, strand en de mountains van Limburg, Schoorl, de veluwe etc. We hebben zoveel vaste rijders dat we een MTB club hebben opgericht genaamd Fat Tires, kijk maar eens op onze site www.fattires.nl waar je je kunt aanmelden. Misschien wel tot ziens tijdens een zondags ritje… De echte wielrenner moet natuurlijk gewoon kijken op www.decoureur.nl
Geschreven door: Arjan Stigter