Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

RIO 12 sept. 2010; de champ nu ook tattoo-king!


Locatie :
WebLink voor ritinformatie :
Zo, eindelijk op het gemakkie aan mijn bakkie (maar zonder gebakkie).

Omdat er een aantal (snelle) mannen aan de andere kant van het land gingen rijden had ik gehoopt vandaag een rustig ritje te rijden. Op het gemakkie naar Kijkduin, dat was t plan! Helaas bleef het bij een plan want de uitvoering was totaal anders.
Op de markt eerst de tatoo's van onze nieuwe champ bewonderd. Door het winnen van het kampioensschap mocht hij eindelijk zijn diepst gekoesterde wens uit laten komen; een tribal (of zoiets) op zijn onderbeen en een bestelling voor bij de chinees over de hele binnenkant van zijn onderarm! Sjaak, eat your hart out! Je hebt er een concurent bij.
Op buienradar zagen we dat het aan de kust waarschijnlijk wat zou miezeren dus op naar Kijkduin via HvH enz. Langs de waterweg rustig begonnen, wind in de rug, 33 op de teller. Nou, daar ging deel 1 van mijn idee; "op 't gemakkie". Onderweg pikte Alex nog wat gras en modder mee en nog was hij sneller dan wij op het asfalt. "Wij"waren trouwens John, Arie, Allard, Eppo, Alex en ik. De gedachtes aan het bakkie met het gebakkie hielden mij op de been om het tempo van Alex en Eppo te volgen. Wat een tempo! Nog voor 10-en waren we bij Kijkduin en inderdaad, aan de kust was het redelijk droog. Omdat de meeste voor de regen binnen wilden zijn, werd besloten om maar direct richting het waepen te gaan. Daar ging deel 2; mijn bakkie met gebakkie! Nou ja, toen maar een banaan in mijn mik gestopt en verder gereden. Eppo heeft ons weer over wegen geleid in het Westland waar ik in al die jaren nog nooit was geweest. Genoten heb ik niet, gezien waar ik was ook niet want het tempo lag weer f***ing hoog. Én omdat we in het binnenland reden begon het natuurlijk ook te zeiken waardoor je door de bril ook niks zag.
Vanaf Schipluiden een ploegentijdrit gereden waarbij we werden aangemoedigd door vele toeschouwers (of keken ze vreemd op omdat er een wedstrijd ploegentijdrit werd gereden... de andere kant op). Wind tegen, 34 op de teller en onze champ die aanhaakte bij een ploeg die zich aan het inrijden was en ons voorbij stoof. Of Alex ook kopwerk heeft gedaan (wat mij niet zou verbazen) weet ik niet, dat konden we niet zien zo snel was hij uit het zicht, maar hard ging het.
54 km in 1 uur 59. Bizar, maar toch wel lekker gereden! Mannen, ik neem nog ff op mijn gemakkie een nieuw bakkie.
Geschreven door: Richard Odijk