Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Rio BHoek


Locatie :
WebLink voor ritinformatie : http://connect.garmin.com/activity/376214072
In plaats van het eerst aangekondigde rondje Krimpenerwaard te rijden, had de sportcommissie besloten om even naar Bergschenhoek te gaan, en dan daar een rondje of 3-4 te gaan knallen.


Om even voor 8 uur stonden Fat Tires Alex, Jaap Jan, Piet en Aad en Bushmen Jan en Siem voor café The Ollies. Aad showde de nieuwe Fat Tires outfit, en die zag er super uit ! Beetje retro-achtig (helemaal van deze tijd dus) en nog steeds herkenbaar door het blauw-zwart. Het enige minpuntje van de broek was dat er achterop stond geschreven : “tandje erbij !” Ik hoop dat dat alleen op Aad’s broekie staat, ik zou me toch knap voor lul voelen rijden als ik stuk zou zitten en hele hordes komen mij voorbij zetten !
Maar daar heeft Aad natuurlijk nooit last van…………

Afijn, verder over het fietsen :
Het was droog, de temperatuur nog best aangenaam en het zag ernaar uit dat het zonnetje zich nog wel zou gaan laten zien. Dat ging dus een lekker fietsochtendje worden !
Over het asfalt en klinkers werden in een lichtelijk verhoogd toeristisch tempo (35 km/u) de steden Vlaardingen, Schiedam en Schiebroek doorkliefd. Verderop langs het vliegveld 16-hoven ging Aad’s tandje er inderdaad bij en zag ik regelmatig het getal 40 op de teler staan. Op zo’n manier rij je inderdaad “even” naar Bergschenhoek.

Bij de mtb-baan aangekomen werden er wat arm- en beenstukken afgepeld, hier en daar liet iemand wat lucht uit de banden lopen en het stel ging de baan op.
Ik voelde de eerste klimmetjes al aardig in de benen, en ook Bushmen Jan ging niet zoals gewoonlijk als een raket. Dat krijg je ervan als je de hele zomer niet fietst maar in de tuin aan het bier zit (o ja, er waren ook nog wel wat nodige klussen te doen in huize Bushman 1).
Met Aad voorop, gevolgd door Jan, Alex, Siem, Jaap Jan en Piet bleven de mannen in de eerste ronde nog redelijk dicht bij elkaar. De baan was heel goed te rijden, ondanks de regen van de afgelopen dagen was er bijna geen bagger dus overal grip genoeg. Maar de klimmetjes blijven pittig !

Na deze eerste ronde ging Aad gelijk door voor de 2e ronde. Jan, Alex, Jaap Jan en ik volgden braaf. Piet sloeg ff over en deed een rondje over het asfalt. Ik weet zeker dat dit (eigenwijze) heerschap een stuk makkelijk gaat rijden op een 29er !
Dit 2e rondje was nog meer “overleven” voor mij, en ik moest op Aad, Jan en Alex nog meer meters toegeven.

Terwijl Aad weer direct doorging voor rondje 3, rustten de overige mannen even uit. Alex, Jaap Jan en ik gingen nog een rondje doen. Voor mij viel het doek na ongeveer 2/3e van deze ronde. Ik was ineens helemaal stuk, kramp ik mijn rechterbeen, en ik heb maar één keer per jaar kramp ongeveer. Via een vluchtroute ben ik het schaamrood op mijn kaken naar het eindpunt gefietst. Al snel kwamen Alex en Jaap Jan er ook aan.

Waar blijven de anderen ? Die zaten al een bakkie op het terras !
En nu weer lekker naar Maassluis. In het begin (de eerste 2 kilometer) werd er nog redelijk rustig gereden, maar uiteraard ging het hierna weer volgas (tegen de wind in).
Gelukkig niet het hele eind met Aad op kop, er werd nu wat kopwerk overgenomen door de anderen.
Achter Schiedam en Vlaardingen werden nog wat gravelpaden opgezocht en op een grasstrook raakten Piet en ik de voorhoede even kwijt. Na een doorsteek kwamen we allemaal weer bij elkaar op de fietsbrug boven het nieuwe A4 traject. Ze stonden alle vier zeer interessant in de verte te kijken, maar ik ben lekker rustig doorgefietst. Ik was namelijk bang dat als ik eenmaal gestopt zou zijn, ik nooit meer de pedalen rond zou kunnen krijgen…………….

Bij de Broekpolder wilde Jaap Jan nog even van de nieuwe baan proeven. Dus welja joh, mijn poten kreeg ik toch al bijna niet meer rond, dan kan dat er ook nog wel bij !
Jaap Jan rijdt zonder hier ooit een meter gereden te hebben de moeilijke technische obstakels in de Rockgarden en houten vlonders. Knap en lef !

Inmiddels kreeg ik ook kramp in mijn linkerbeen dus kwam het voor mij best uit dat Jan rond 12 uur thuis wilde zijn. We hebben de Fat Tires verlaten en zijn richting fietspad gereden. Bij de Foppenplas kwamen we nog een groepje Fat Tires tegen, met Henry, Onno en nog een paar op wiens naam ik nu even niet kom. Gezamenlijk reden we naar Maasland, laverend tussen de hardlopers (wedstrijdje?) door. De FTers zagen er een klein beetje vermoeid uit, dus namen Jan en ik nog even de kop over om ze uit de wind te rijden. Ik sta er zelf verbaasd van dat dat nog ging………..

Bij de Ollies werd er een lekker bakkie koffie genuttigd, gevolgd door een biertje.
Even later kwam Aad als een Sinterklaas zonder baard met een kartonnen doos binnen, vol met de nieuwe Fat Tires kleding.
Denk dat ik ook maar een setje ga bestellen, als dat tenminste mag van de Raad van Bestuur van de Fat Tires ……………

Tjees wat een pittig ritje weer ! Ik kan niet eens zonder me aan van alles en nog wat vast te houden op de plee gaan zitten !
Denk dat er nu ergens in mijn benen iets stuk is……….


Geschreven door: Aad de Geus