Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Kids Bike Tocht


Locatie : R.I.O.
WebLink voor ritinformatie :
dit verslag maar weer naar de schakel gestuurd...


8 juli 2007 Fat Tires Kids bike tocht

De “ouwe” mannen zijn nu wel heel vaak op zondagochtend tijdens hun wekelijkse fietsrit van huis en haard verwijderd. De kleine Fat Tires onder ons vinden het nu wel eens tijd dat de pappa´s tijd spenderen aan het kroost. De toekomst van Fat Tires moet ten slotte ook worden gewaarborgd. Prima we laten “onze” zondagochtend wel een keer varen en spreken af dat we vandaag met de zoons een klein rondje in de omgevingen gaan maken, in Fat Tires termen R.I.O. (Rit In Omgeving).

10:00u
We verzamelen op de brug bij de Boonervliet aan de Scorelstraat. Mats meldt zich met vader Richard, Mats is al een paar dagen op van de zenuwen, wat gaat er gebeuren? Het is echt wel heel spannend zo. Onze fietsspecialist Rob komt aanrijden op prof materiaal samen met zijn zoon Joe. Floris en Arjan nemen ook Omar mee en Stijn met vader Rob staan er inmiddels klaar voor. Wat gaan we doen vandaag, een klein rondje of kijken we hoever we kunnen komen met deze jonge honden?

10:30u
Na rustig te hebben ingereden met een ontketende Mats op kop komen we aan bij de Broekpolder. De regen van de afgelopen weken heeft er een ware modderpoel van gemaakt. Met gevaar voor eigen leven knallen de jongens door de modder. Waaauw, roept Stijn, dit is echt Mountain Biken he Floris? Ja man, heel mijn fiets zit onder de modder! Echt lauw, Omar rijdt onverstoorbaar verder ook de over het pad liggende boomstammen zijn geen probleem. Het blijkt dat ze nog lang niet naar huis willen. Behalve dan kleine Joe, hij raakt een brandnetel en dat is natuurlijk niet echt lekker. De oplossing om over de jeukende plek heen te plassen wordt niet echt als serieus genomen, doorfietsen dan maar. Een tijd later is hij dit al vergeten en we besluiten om ook de A4 te nemen.

11:00u
Via mooie single tracks in de bosjes van Schiedam en Vlaardingen komen we aan bij het begin van de A4. Deze inmiddels prachtige omgeving, nu nog zonder snelweg, wordt door ons vaak gebruikt om overheen te fietsen. Lichte heuvels en afdalingen, putten, zand, gras en modder zijn hier te vinden. Om erop te komen moeten we eerst steil omhoog, kom op jongens terugschakelen. De meeste halen het, met lopen weliswaar maar ze zijn boven gekomen! Het gaat echt goed met die gasten, vader Rob (van Stijn) blijft vast zitten in zijn pedaal en valt net voordat hij boven is. Kan gebeuren, de mannen kunnen er wel om lachen.

11:30u
Nadat we de A4 hebben bedwongen besluiten we om richting huis te gaan, via het handveer tussen Vlaardingen en Schipluiden. Maar niet voordat we bij cafe Vlietzicht een ijsje en een Ice Thee hebben gedronken. Vol energie kunnen we weer verder, bij het veer aangekomen blijkt dat deze buiten gebruik is… Potverdriedubbeltjes, nu moeten we helemaal via Schipluiden! Zonder tegensputteren gaan onze Fat Tires van de toekomst (nu zijn ze 8) op de pedalen staan. Bij de brug van Schipluiden pakken we het schapenpad terug. De schapen schrikken zich een ongeluk maar gaan voor Floris, Mats, Stijn en Omar snel opzij. Nadat we ook een groep Nijlganzen de stuipen op het lijf hebben gejaagd is daar het verharde pad weer…

12:45u
De vermoeidheid begint toe te slaan, op het laatste tandvlees trekken ze er nog een sprintje uit en komen we uiteindelijk weer in Maassluis aan. Nou die toekomst zit wel goed, na 32 KM redelijk te hebben doorgefietst op alle soorten ondergrond zijn we er dan weer… Geweldig was het, ook voor de vaders, dit gaan we zeker vaker doen. Mats, Joe, Omar, Stijn en Floris goed gedaan, we zijn trots op jullie, wat nou die gasten zitten tegenwoordig alleen maar computerspelletjes te doen!

Wie zijn wij?
Fat Tires, Maassluis is ontstaan uit een aantal "fanatieke" mountainbikers, hoewel het begrip mountain in onze (Broek)polder natuurlijk relatief is. We zijn voornamelijk te vinden rondom Maassluis, Vlaardingen, Maasland, Delft, Den Haag, het Westland en de rest van Zuid Holland. De gemiddelde snelheid van een rit is op de weg tegen de 28km p/u (met dikke banden wel te verstaan) en op de onverharde weg afhankelijk van de ondergrond tussen de 15 en de 25 km p/u. Er wordt daadwerkelijk keihard gestreden tegen, wind, zand, water, heuvels en inmiddels dus ook nog de mountains van Limburg en Schoorl. We hebben zoveel vaste rijders dat we besloten hebben een MTB club op te richten genaamd Fat Tires, kijk maar eens op onze site www.fattires.nl waar je je kunt aanmelden. Misschien wel tot ziens tijdens een zondags ritje…
Geschreven door: Arjan Stigter