Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

RIO 19 septemver


Locatie :
WebLink voor ritinformatie :
Op verzoek van Gerben een verslag van onze rit vol hoogtepunten.

Te beginnen met de megaopkomst van de Fattires. Tis goed te merken dat de voorbereiding op HvH-DH is begonnen. We stonden met 2 man op de site (Eppo was weer door z’n rug gegaan), maar gelukkig verscheen Allard ten tonelen. Op het moment dat wij weg wilde gaan bleek Gerben in vol ornaat op zijn dak te staan.
Met zijn strandbanden wilde hij wel mee, maar niet off-road. Ok, hoe meer zielen hoe meer vreugd.

Besloten werd om Arie’s parcours te rijden en vervolgens een bruggen-tunnels-tocht.
Achter Arjan’s huis begon Arie al gelijk de bosjes in te gaan. Het blijkt dat hij hier ook al hele plannen heeft. We moeten nog wel even gaan graven om onder het spoor door te kunnen maar met een beetje goede wil komen we zo makkelijk aan ongeveer 79, 7 km off-road! Bij het wielerparcour weer de bosjes in en daar was mijn “hoogste punt”. Op een stuk waar Arie nog niet geharkt had, gevallen en bijna gespiest door mijn borst door een boomstronk. Ik sta er nu nog van te shaken, striemen op mijn borst.
Toen naar de Vlaardingsedijk. Hier wist Gerben nog wel wat leuke paadjes. Via parkeerplaatsen vol met tissue’s en servetten verdwenen we de bosjes in. Gerben wist hier perfect de weg (hij wil ons alleen niet vertellen hoe dat nou komt…) en als we dit stuk er nu ook bij betrekken kunnen we HvH-DH kwa afstand gewoon in Maassluis rijden (Bomen zat, Arie, om te slingeren).
Bij de Benelux aangekomen bleek er een veldritparcour te zijn aangelegd op het Vijsluizenterrein. Maar hier komen we nog op terug, want eerst moet Allards hoogtepunt worden besproken. Met 61 km p/u de middenbuis in, met 8 km p/u eruit.
Toen we na 5 minuten wachten op Allard eindelijk onze rit konden vervolgen, hebben we het saaie stuk in Pernis maar even afgelegd met een gangetje van bijna 40 km p/u.
Bij de Waalhaven weer een hoogtepunt. Nu voor Arie, Allard en mij want de Gerben-Gerben haperde. Bij de stoplichten sloeg hij links af. 5 Km verder stonden we midden op de Heyplaat. Gerben dacht daar de Maastunnel te vinden. Nee dus. Wel weer extra kilometertjes voor de duurtraining.
Boven aan de Maastunnel Gerbens hoogtepunt. Het weerzien met zijn oude dubbeldekker, die nu de campagnebus is van Leefbaar Rotterdam. Om eerlijk te zijn past Fattires-zwart beter bij de bus.
Op de Willemsbrug kwam begon Arie ineens hele moeilijke, ingewikkelde zinnen te mompelen. Waar het op neer kwam is dat hij geen zin in de Brienenoord had. Dus dan maar naar de koopgoot.
Beveiligers boven aan de koopgoot te laat, bewonderende blikken van 2 mountain-bike agenten (waarschijnlijk zo jaloers en onder de indruk van ons dat ze de achtervolging niet durfde in te zetten).
Toen via Rotterdam-West, waar veel mannen in witte jurken op kamerslippers elkaar aan het zoenen waren (rare jongens, zo op het einde van de ramme-dan) en Schiedam (waar Allard alle stoplichten tegen had, terwijl wij doorkonden; of brak de klim in de Benelux hem nu op) naar het Vijfsluizencomplex. Nog ff gekeken naar een dameswedstrijd en toen zelf maar het parcours op gegaan. Jammer van die hindernissen, moet je nl. van je fiets af, maar wel leuk.
Arie, misschien een idee om deze lus aan jouw parcour te koppelen, dan kunnen we wedijveren kwa afstand met de Tour de France).
Uiteindelijk via de Broekpolder maar naar huis gereden. Arie en Gerben lieten nog even zien dat ze echt hard kunnen fietsen, Allard en ik genoten van de zeilers en de bejaarden fietsers.
Al met al een leuke RIO met veel variaties.
Geschreven door: Richard Odijk