Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

RIO 27 januari (verslag voor in de Schakel)


Locatie :
WebLink voor ritinformatie :
Na alle feestdagen en jaarswisseling enzo zijn de Fattires alweer een tijdje bezig met hun seizoen. Voor een enkeling is het vorige seizoen helemaal niet gestopt; die zijn gewoon doorgegaan (oa. Beachchallenge, strandrace Hoek van Holland-Den Helder, Driergen, Zeddam etc.) Langzamerhand gaat het erop lijken dat het "recreatieve" aspect van onze club overgaat in een prestatiegericht aspect. De gemiddelde snelheid gaat steeds verder omhoog.

Inmiddels staan op de agenda weer voldoende tochten genoteerd. Na de afgelopen weken alweer een redelijke opkomst te hebben gehad stonden er vandaag weer 13 bikkels klaar op de Markt. Hier kreeg Marko het idee om maar weer eens naar Bergschenhoek te gaan. Omdat niet iedereen (eigenlijk bijna niemand) z'n auto in de Camelbag had meegenomen, werd er besloten om hier maar naartoe te gaan fietsen. Met een gemiddelde snelheid van tegen de 30 km/u kwamen we na iets meer dan een uur in Bergschenhoek op het MTB-parcours. Na het parcours te hebben afgelegd (in ieder geval waren we nu wel flink warm gefietst) zijn we weer richting Maassluis gegaan. Door de treintjes die er werden gevolgd ook nu weer met een hoge gemiddelde snelheid: 26 km/u met vol wind tegen! Uiteindelijk nog een rondje Broekpolder en toen naar huis. Al met al een tocht van ruim 70 km!

Afgelopen weken hebben er een aantal veranderingen plaatgevonden; weer meer nieuwe leden erbij, nieuwe sponsors die zich hebben aangemeld, nieuwe outfit is gepast en besteld en een nieuwe rubriek op de website: de Fattire van de Maand.
Omdat we elkaar niet meer mogen afzeiken gaan we het hier niet meer hebben over de Lipstick-Award 2008 (alhoewel het in zekere zin ook een aanmoedigingsprijs is volgens de winnaar van de vorige editie). We gaan dus nu de mensen alleen nog maar positief benaderen(!). Alhoewel... een aantal mensen hebben toch vandaag weer hun best gedaan om voor deze Award te worden genomineerd. Zonder namen te noemen, denk aan mensen die constant in de rug van iemand anders zaten, afsnijden in Bergschenhoek, afhaken in de Broekpolder etc., etc. Sorry jongens, hij is er niet meer maar misschien kunnen jullie proberen om Fattire van de Maand te worden. Deze ereprijs is nu nog in handen van ons aller Perry maar er wordt hard gestreden om hem te mogen opvolgen.
Denk hierbij bv. aan Johan onze clubchamp. Hij gooide 2 wapens in de strijd: collegiaal helpen bij het wisselen van een band terwijl hij niet eens een nijptang van schroevedraaier kan onderscheiden ťn het niet meer verzorgen van zijn fiets waardoor hij met piepend en krakend materiaal probeert om medelij en respect af te dwingen.
Stanley, onze (ex-?) voorzitter; de nog enige rokende Fattire in onze club. Probeert aanzien en respect af te dwingen door af en toe zelfs met een sigaret in zijn hoofd zijn gezicht vooraan te laten zien om daarna weer snel af te zakken.
Eppo onze "jongste" aanwinst door het continu hooghouden van de snelheid waardoor onze calorieŽn en vet eraf, en de conditie omhoog vliegt!
Richard door zijn belettering en zijn 3-dubbele flik-flak met piroutte als slot in Bergschenhoek. Is zijn prijzenkast na het winnen van de Lipstick-Award 2007 nog niet vol genoeg???

Sjaak, waar ga jij voor volgende week met je nieuwe fiets? "Lipstick" door je nieuwe, soepel draaiende trots, of de Fattire van de Maand door (wat ik verwacht) het continu aflossen van Eppo waardoor je ons naar een nog hogere status van conditie brengt. Volgens mijn vrouw kan je dan al helemaal bij geen vrouw meer kwaad doen; jij zorgt er dan voor dat zij straks naar onze strakke, afgetrainde goddelijke lichamen kunnen smachten.
Geschreven door: Richard Odijk