Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Rio Fattires/Bushmen


Locatie :
WebLink voor ritinformatie :
En na het het heerlijke ontspannende ochtendje afgelopen vrijdag op BH (NOT!) zijn BM1 en2 er vandaag nog maar even met de Fat Tires op uit getrokken.

De enorme spierpijn in de bovenbeentjes was grotendeels weggetrokken, dus we konden weer !
Helemaal bedonderd natuurlijk, maar ja, als de vrouwtjes tegen je zeggen "ga nog maar ff lekker fietsen hoor schat" dan blijf je natuurlijk niet thuis op de bank zitten.

Dus stonden Jan (op zijn Orbea met versnellingen, die NSB' er!) en Siem (natuurlijk op de SS) zo rond 9 uur op het verzamelpunt bij café Ollies in Maassluis, alwaar de Fat Tires hadden afgesproken.
Fat Tires Lars, Piet, Johan, Aad en nog één wiens naam ik niet weet stonden al klaar voor het rondje in de buurt. Na de gebruikelijke begroetingen gingen de Fat Men, eh Bush Tires eh Fat Tires en Bushmen op pad.

Na een kort stukkie over de schelpenpaadjes bij de Zuidbuurt ging Aad (gelukkig) naar de Coureur om aan een vossenjacht mee te doen. Dat zou het tempo voor mij op de Singlespeed nog een beetje dragelijk houden dacht ik zo..............meedoen aan de vossenjacht op een SingleSpeed is niet zo'n goed idee. Te veel asfalt.............

Arie's rondje was al lekker baggerig, maar dat was nog niks bij de paden over de Rietputten. Wat een zachte bagger was dat !
Verbazinwekkend reed BM2 in de voorhoede, gevolgd door BM1 die het dus blijkbaar echt rustig aan deed vandaag . Dat beurt niet vaak.........
Lars op zijn 29er Canyon kon nog aardig volgen, de andere Fat Tires op hun 26ers hadden best meer moeite. Het was ook verrekte zwaar fietsen, wat een zachte drab zeg !

In de Broekpolder zijn een aantal paden die vroeger alleen uit bagger en diepe plassen bestonden nu voorzien van een dikke laag schelpen, dus dat rijdt weer prima.
Hier en daar blijft er nog een lekker baggerstuk over, dus daar werd weer alle kanten op geglibberd.
Piet en ik hadden even van fiets geruild, en op de 26er met voor mij veel te harde banden, nam ik even een afslag die er niet was . Ik ben al te veel verpest door het betere rijden van een 29er.........heb zo het idee dat de volgende Fat Tire op een 29er ene Piet Oosterlee zal zijn. Misschien krijgt ie nog een 13e maand van zijn baas .

Over de nieuwe palenbrug aldaar moest Johan nog een paar keer goed slikken : het water oefende ook hier een enorme aantrekkingskracht op hem uit . Gelukkig raakte er niemand te water en kon de rit vervolgd worden.

We pakten nog een zeer modderig stukje, en daarna splitste het groepje zich op. Johan en de voor mij onbekende Fat Tire reden huiswaarts, Lars, Piet Jan en ik zijn nog even naar Schipluiden gereden.
Over het kaadje van Vlaardingen naar Schipluiden moest ik op de SS de andere gasten laten gaan : met het windje mee werd mijn beentempo te hoog en ontstond er een gat van zo'n 200 meter.
Dan heb je natuurlijk even een nadeel op een SingleSpeed.

Na de Trambrug bij Schipluiden stelde Lars voor om weer eens linksaf te slaan en "het schapenpad" te nemen. En dat hebben we geweten !
Een heerlijk rijdbaar pad , met nat gras en een heerlijk zachte zuigende modderige ondergrond. Gecombineerd met de harde zijwind was dit een pittig stukkie.
Tot mijn verbazing reed ik ook nu weer van het groepie weg, waarop ik het even wat rustiger ben gaan doen om op Jan te wachten. Misschien leert ie daar wat van
Lars en Piet hadden wat meer moeite met dit paadje. Niet geheel buiten verwachting, beide heren zijn echte mannen en wegen beide zo'n 95 kg. Die hebben dus al ca. 15 kg meer mee te sjouwen dan Jan en zelfs bijna 25 kg meer dan ondergetekende.............sorry, kan er ook niets aan doen jongens.........

Na het zware offroadstuk volgde de rit over het asfalt (fietspad langs de Boonervliet) naar huis. In een treintje rijdend en elkaar afwisselend werd dit stukkie nog in een leuk tempo gereden.

Jammer dat de "Ollies" dicht was, we konden dus niet even gezamenlijk nagenieten onder het genot van een bakkie.

Maar ik heb weer genoten !
Bedankt voor de leuke rit en de gezelligheid mannen !


Read more: http://bushmen.proboards.com/index.cgi?action=display&board=rr&thread=71&page=22#ixzz2GXpyEdhH
Geschreven door: Aad de Geus