Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Riotje


Locatie : juist niet in de omgeving...
WebLink voor ritinformatie :
Riotje staat toch niet meer voor Ritje in omgeving of zien wij nu Kijkduin al als onze achtertuin. Rondje Gerben Gerben is dus niet echt een Riotje maar wel een gaaf rondje. Verzamelen bij Ollies, lekker fff kletsen over de frustraties van Aad, hij zet de strandrace HvH-Den Helder niet meer op de site dus Alex dat zal jij volgende keer moeten doen. Aad schrijft zich voortaan in bij het ritje "uitzwaaien van de mannen welke wel de rit uitrijden zonder materiaal pech en frustratie".

Door het Staelduinse bos, weer met de discussie van wandelaars, mogen wij daar nou wel of niet fietsen. Misschien behoren wij bij het bord "let op rond fietsend wild". Daarna via de Gerben Gerben op zoek naar het schitterdende singel trek door de duinen bij HvH met menig laaghangende tak en scherpe struik toch een heel gaaf pad. Ook hier weer een discussie met een wandelaar met hond door Lars, het bleek Gerben zijn oud leraar te zijn (hij vond het toen ook al een lul). Weer een gesprek over mag hier nu wel of niet ge-mtb-ed worden. Die lul kwam er ook al snel achter dat hij beter geen discussie met dat losfietsend wild kan aangaan want dat win je toch niet. Na de klim bij de watertoren bleek dat de kwaliteit van ons hudige fietspak toch niet eens zo slecht is. Nadat Lars weer niet uit zijn SPD kwam en met zijn afgetrainde achterwerkje in de redelijk lange harde prikkels terecht kwam, was de stof kapot maar de zeem bleef nog steeds zijn werk doen. Lars, welke maar moet ik bestellen?
Het Riotje ging in een redelijk B-tempo? door naar Kijkduin waar onderweg ook weer menig wielrenner werd uitgedaagd.
Jammer genoeg viel die koffie tent aan de boulevard van kijkduin net niet in het gebied van het Riotje en moesten we maar fff een banaan eten bovenop de heuvel van Kijkduin. Via de bossen van Ockenburg, waar Arie ook zijn eerste ervaring heeft opgedaan tijdens schoolkamp, stuurde de Gerben Gerben ons weer over paadjes waar wij en ook hij nooit was geweest. Zelfs een schijtende dame van +80 haalde het tempo er niet uit (in de kerk mocht ze waarschijnlijk niet van de pastoor) en met hard gelach van dat losfietsend Wild zat zij naar ons te zwaaien en smeekte of we door wilde rijden. Vanaf hier dachten Jaap en Angelo een kortere weg naar huis te weten, echter kwamen zij met 20 km meer in de benen gefrusteerd bij de Ollies aan. De andere gingen in een Gerben Gerben tempo flink hard verder en kwamen met al deze mooie verhalen en 60km op de teller bij de Ollies aan. Hier weer en lekker biertje met balletje op, en sterk zoals wij allemaal weer waren gingen we na het eerste biertje netjes naar huis....niet dus.... Ook Aad kwam na de Vossenjacht nog fff een bierte(s) drinken en hij had al zijn frustraties er uit gereden dus die zit alweer bijna lekker in zijn vel. Volgende week wordt het echt een Riotje met alle oude paden van voorheen (Arie's rondje, Volksbos, surfplas, Broekpolder, grindpaden bij A4 en dan Nico's schapenpad) dus het zou top zijn als we weer met zo'n grote groep zijn. Als afsluiter weer dat ene biertje bij de Ollies...
Geschreven door: Arie Spruit