Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Fat Tires Afvalrace daverend succes


Locatie :
WebLink voor ritinformatie :

Fat Tires afvalrace daverend succes

6 september 2008 13:30u
Een aantal Fat Tires komt samen om de jaarlijkse bbq gecombineerd met het clubkampioenschap voor te bereiden. De weergoden zijn ons gunstig gezind, dreigementen van regen echter, zorgen ervoor dat we toch maatregelen treffen en we zetten 2 grote pary-tenten op. Omdat we vanavond ook een optreden krijgen van Ronald en John wordt er ook een heus podium opgebouwd. Langzaam druppelen alle deelnemers aan de race binnen. Strakke koppies omdat het er vandaag echt om gaat. Al maanden wordt er heftig gediscussieerd over het parcours. Wel of geen off road is de vraag. We besluiten na een proefrondje dat het wel is. Johan, the champ (TC), van der Welle moet vandaag zijn titel verdedigen. Er zijn wel wat favorieten, Aad, is al maanden aan het trainen en heeft zelfs zijn vakantie verzet. Marko, laat het bier al een tijdje staan en heeft ook een hometrainer. Jaap Jan, de nummer 2 van vorig jaar. Nico, het trainingsmaatje van Aad, Allard de nummer 3 van vorig jaar. Gevaarlijke outsiders zijn Angelo, Henk, Sjaak, Arjan en de Carlo’s. Maar vergeet ook zeker Richard, Perry, Japie en Eppo niet. En Youri onze jongste telg zal het nog menigeen moeilijk maken.

15:30u de race
Na 5 rondjes inrijden begint het dan eindelijk, de start is pittig, iedereen wil als eerste de modder in omdat je anders gelijk achteraan zit en dus kan afvallen. In het begin liggen Arjan, Marko en Richard op kop. Al snel komen na ronde 2 de favorieten zich vooraan melden en kan de strijd beginnen. Achteraan vallen Sjaak en Carlo M gebroederlijk als eerste af. De modder in het Off road stuk wordt steeds dikker en dieper. De mannen met grote noppen krijgen problemen met wel erg dikke banden, de modder blijft vastzitten, het is zwaar. Heel zwaar, er worden mooie onderlinge duels uitgevochten en uiteindelijk moeten de laatste 5 om de eer gaan. Aad rijdt alleen op kop, Marko stoomt op en ja hoor, zonder enige training van betekenis komt ook the champ als 3e de bocht om. Japie is verrassend op de 4e plek en Perry volgt bijna een ronde daarachter.

16:40u de ontknoping
Het publiek is in alle staten, Aad leek een gelopen race te rijden maar door materiaalpech komt Marko daar ineens alleen op kop langs de finish, nog 2 ronden te gaan. In deze ronde moet Marko toch stand kunnen houden maar wat schetst een ieders verbazing, the champ komt vervolgens als eerste de bocht door en nog met een flinke voorsprong ook! De laatste ronde gaat in, nu gaat het erom spannen, Aad krijgt weer pech met zijn ketting, hierdoor krijgt Japie de kans om op het podium te rijden! Johan komt na een geweldige race als eerste de streep over en heeft zelfs tijd om dit tergend langzaam te doen. Marko en Japie volgen in een spannende sprint waar Marko als winnaar uitkomt. Aad komt ziek van deze pech als 4e binnen en Perry ziet ook dat zijn trainingsinspanning niet voor niets is geweest. Wat een ontknoping, het publiek is uitzinnig en Johan mag zich wederom een heel jaar The Champ noemen, hem kennende zal dit zeker weer vaak gebeuren en terecht. Als je dit 2x kunt met ook echte concurrentie dan is het geen toeval meer.

18:00u het feest
Nadat Jaap Jan, onze voorzitter officieel de wisselbeker weer aan Johan overhandigt barst het feest los. Eerst is er een kinderdisco, de kids kruipen het podium op en vermaken ons en elkaar. De bbq gaat aan en er wordt lekker gegeten en niet te vergeten, gedronken. Om 20:00u arriveert de band met Ronald en John, op een onnavolgbare wijze wordt akoestisch het hele rock repertoire ten gehore gebracht. Hoe later het wordt hoe gezelliger, het modderbad voor het podium wordt ook veel gebruikt zodat schoenen en kleding er niet meer uitzien. Om 23:00u is het stil en gaat iedereen moe maar voldaan naar huis. De toon is gezet, er zal nog harder moeten worden getraind om TC te verslaan, volgend jaar misschien?

Wie zijn wij?
Fat Tires, Maassluis is ontstaan uit een aantal "fanatieke" mountainbikers, hoewel het begrip mountain in onze (Broek)polder natuurlijk relatief is. We zijn voornamelijk te vinden rondom Maassluis, Vlaardingen, Maasland, Delft, Den Haag, het Westland en de rest van Zuid Holland. De gemiddelde snelheid van een rit is op de weg tegen de 28km p/u (met dikke banden wel te verstaan) en op de onverharde weg afhankelijk van de ondergrond tussen de 15 en de 25 km p/u. Er wordt daadwerkelijk keihard gestreden tegen, wind, zand, water, heuvels en inmiddels dus ook nog de mountains van Limburg en Schoorl. We hebben zoveel vaste rijders dat we besloten hebben een MTB club op te richten genaamd Fat Tires, kijk maar eens op onze site www.fattires.nl waar je je kunt aanmelden. Misschien wel tot ziens tijdens een zondags ritje…
Geschreven door: Arjan Stigter