Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Fat Tires hebben nieuwe kampioen!


Locatie :
WebLink voor ritinformatie :

Fat Tires hebben nieuwe kampioen!

De aanloop
De Fat Tires houden ieder jaar één onderlinge wedstrijd, dit jaar alweer voor de derde keer. De laatste 2 jaargangen werden allebei gewonnen door Johan van der Welle. Dit jaar moest en zou deze positie worden overgenomen, al was het alleen maar om niet weer een jaar naar zijn heldenverhalen te luisteren. We hebben daarom zelfs wat halve profs aan de club toegevoegd. Aad was vorig jaar de gedoodverfde winnaar maar door pech kwam hij niet verder dan de vierde plaats. Dit jaar heeft hij dus het parcours uitgezet. Veel bosjes en modder EN geen afvalrace maar een race van één uur. Kortom alle ingrediënten voor een andere uitkomst. In de zomer is er ook keihard gewerkt aan een heuse echte eigen volgauto, met sponsors, logo en fietsenrek. Ook dat doel is gerealiseerd. Om 13:00u zijn we begonnen met opbouwen van de tenten voor de BBQ, sorry Ab en Els, we waren iets eerder, zullen we niet meer doen. Dit jaar hebben we een DJ en kunnen we dus een waar dance valley aan de nieuwe waterweg gaan meemaken.

De kids race
Omdat we met zijn allen de afgelopen jaren niet stil hebben gelegen in bed, hebben we voor onze spruiten ook een race georganiseerd. Ongeveer 25 kinderen van 2 tot 12 jaar mogen als eersten starten op de baan van de coureur. Na een enorme brul van Sjaak gaan ze los. Bij de eerste bocht zijn er wat valpartijen maar al snel staan ze weer op de pedalen. Er wordt gestreden voor wat ze waard zijn, bij de één zijn de zijwielen net eraf en de ander kan bijna al met ons meedoen. Mats komt als eerste over de streep, als laatste komt Bas onder luid applaus binnen met de woorden “ik heb gewonnen!” En zo is dat ook, alle koters krijgen en echte medaille, inderdaad iedereen heeft gewonnen, de toekomst van de club lijkt verzekerd.

De race der races
Dan is het de beurt aan onze race, strakke koppies en een zenuwachtige champ maken het bijna onverdraaglijk aan de start. Nadat er vele foto’s worden genomen gaan we op weg. Ab en Sjaak tellen de rondjes. Wederom gaan we gelijk enorm snel de eerste ronde in, iedereen wil als eerste het bos in. Het parcours is zwaar en al snel wordt de race afgetekend. Lars komt twee ronden als eerste over de streep maar Dennis begint aan een zonder doping niet te klaren klus. Helemaal van achteruit haalt hij iedereen in, sommigen zelfs wel twee keer. Aad en Nico houden lang stand, de spanning echter is er niet meer, al na 30 minuten is de volgorde gelijk aan de einduitslag. In de tussenliggende busjes is het nog wel spannend, Arie en Jaimie rijden voor hun leven. Marko en Arjan vallen met kramp uit. Maar waar is Alex, onze kanshebber op de titel? Hij is in het bos met luid gekraak uitgevallen, materiaalpech. En onze bijna ex champ? Hij stapt als 3e af, ook kramp in de kuiten. De bel voor de laatste ronde klinkt en Dennis komt als een echte champ over de streep. Johan is een waardig verliezer en hangt zijn trui om de ranke schouders van de nieuwe champ. Aad wordt 2e en Nico is 3e geworden. Een echt podium met Fat Tires die het verdienen, altijd goed trainen en leven voor de sport.

De BBQ
Omdat de voorzitter met vakantie is, neemt ex-voorzitter Stanley het woord voor de huldiging. Dennis krijgt zijn wisselbeker en Aad heeft het toerkampioenschap gewonnen. De BBQ wordt opgestookt en een ieder gaat lekker eten. De kinderen gaan op het voetbalveld spelen en van de berg afrollen met hun medailles die met trots worden gedragen. DJ Jaimie maakt het feest om 20:00u compleet en tot 23:00u wordt de start van het nieuwe modderseizoen gegeven door eerst eens goed te feesten. Ab en Els wederom bedankt voor jullie gastvrijheid en tot volgend jaar. Nu gaan we eerst weer trainen voor de strandrace, hoek van Holland – Den Helder, 135km zandhappen.

Wie zijn wij?
Fat Tires, Maassluis is ontstaan uit een aantal "fanatieke" mountainbikers, hoewel het begrip mountain in onze (Broek)polder natuurlijk relatief is. We zijn voornamelijk te vinden rondom Maassluis, Vlaardingen, Maasland, Delft, Den Haag, het Westland en de rest van Zuid Holland. De gemiddelde snelheid van een rit is op de weg tegen de 28km p/u (met dikke banden wel te verstaan) en op de onverharde weg afhankelijk van de ondergrond tussen de 15 en de 25 km p/u. Er wordt daadwerkelijk keihard gestreden tegen, wind, zand, water, heuvels en ook nog de mountains van Limburg en Schoorl. We hebben zoveel vaste rijders dat we besloten hebben een MTB club op te richten genaamd Fat Tires, kijk maar eens op onze site www.fattires.nl waar je je kunt aanmelden. Misschien wel tot ziens tijdens een zondags ritje…
Geschreven door: Arjan Stigter