Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Fattires: "Ballonnentocht" (05-10-08)


Locatie :
WebLink voor ritinformatie :
Ballonnen???? Ja, ballonnen. De rit van vandaag valt het best samen te vatten met het woord BALLONNEN. Kijk maar:

WeerBALLON (KNMI die windkracht heel veel voorspeld en 100% kans op regen), BALLONband (Aad), BALLONbanden (Terry, Marko en John), BALLONkuiten (Gerben; ja, ja, hij leeft nog!), BALLONknie (Richard), de "BALL(O)eN met het strand; ik neem de duinen naar Kijkduin" (Onno) en de zeepBALLON die als een illusie uit een klapt (Arjan).
Oftewel, 7 echte mannen aan de start voor een monstertocht over het strand naar Kijkduin. "s Morgens eerst nog een smsje van Arjan gehad die over 4 weken (!) 130 km over het strand naar Den Helder moet fietsen; "T wordt slecht weer, ik sla over". Ruim 2/3 van de groep heeft de 2 dagen daarvoor alleen maar een kroeg van binnen gezien en ipv sportdrank en een goede maaltijd, bier gezopen, maar dat mag de pret niet drukken. Ff kotsen en je bent het kwijt.

Inrijden doen we tegenwoordig niet meer dus met een gangetje van ruim boven de 30 richting de Maasdijk. Daar linksaf en de eerste tegenwind wordt hier merkbaar. Zal afzien worden vandaag! Dat gold voor een aantal van de "ballonmannen" wier banden veel te zacht waren opgepomd en daardoor dus een extra weerstand moesten overbruggen. Aangekomen bij de pier in Hoek van Holland nog even wat eten en drinken genomen voor de barre tocht over het strand. Volgens Marko zou het water al aan het zakken zijn, maar waarschijnlijk zijn zijn hersencellen aangetast door de alcohol van afgelopen dagen want heeft hij waarschijnlijk naar de getij-tijden van een andere dag gekeken. Veel alcohol zorgt voor het afbreken van hersencellen want het water sloeg nog net niet over de rand van de pier heen!
Maar goed, bij het strand aangekomen bleek het strand bijna verdwenen door het hoge water. Het zand was zacht maar toch goed te doen. Aad reed kennelijk op alcohol want die ging er als een speer van door. Marko moest hem laten gaan. Daarachter een groep van Terry, John en Richard, Gerben sloot de rij en Onno nam de duinen.
Wind schuin in de rug.
Na 14 kilometer moe maar voldaan Kijkduin bereikt. Over 4 weken nog 115 km! Afzien.... maar volgens Angelo is het zand dan als asfalt. Daar houden we ons dan maar aan vast.

Na een koffie met appeltaart begonnen aan de weg naar huis met vol wind tegen. En wat gebeurt er??? LET OP: AAD (!) moet er een aantal keer af. Het blijkt dus dat ook hij gewoon een mens van vlees en bloed is. Of is het het bier van de afgelopen dagen? Of dringt het nu tijdens het afzien pas tot hem door dat onze TC 50 weken van het jaar zoveel bier drinkt en met gemak zijn titel wederom heeft verdedigd? Vandaar het plan voor zijn Overall-kampioenschap!
Sociaal als wij zijn wachten wij natuurlijk op hem en eerlijk is eerlijk, Aad is niet de enige die afziet.
Na ruim 3 uur bij de Tango nog ff het zand en zout wegspoelen en dan met een voldaan gevoel onder de warme douche.

Al met al een heerlijke tocht gereden en nu heel snel mijn BALLONknie ijzen!
Geschreven door: Richard Odijk