Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Retourtje Westenschouwen deel 1


Locatie :
WebLink voor ritinformatie :
Vandaag hebben we een logistiek ingewikkeld ritje in elkaar gezet. We willen kilometers maken voor de komende klassieker zoals de Bart Brentjens Challenge en de strandrace Hoek van Holland - Den Helder, maar niet iedereen heeft dezelfde mogelijkheden qua tijd. Na een zeer regenachtige nacht stopt het gelukkig voordat we op de fiets stappen. Alex vertrekt om 7.00 uur en haalt Aad op om 7.15 om om 7.30 de pont te nemen. Gezamenlijk rijden zij over het asfalt naar Westenschouwen. Met een licht windje in de rug en een doorbrekend zonnetje is het prettig fietsen. Het tempo ligt uiteraard hoog (te hoog zou later blijken). Dijkjes en viaducten worden vol tempo opgereden. Ja we weten het. Dit past eigenlijk niet in een duurtraining. Maar het is zo lekker!


Daardoor is het niet verbazend dat Aad en Alex om 9.15 Burgh-Haamstede aantikken. Even zoeken naar het MTB-parcours en zodra dat gevonden is scheiden Aad en Alex's wegen. Aad gaat een paar rondjes rijden en ontmoet de rest van de ploeg in Renesse (zo is de afspraak). Alex rijdt direct terug. Dit gaat ondanks de tegenwind goed, maar de Brouwersdam hakt er goed in. Waar op de heenweg het tempo nog tussen de 30 en 33 km/uur ligt, zakt dit geleidelijk naar 25 tot 28 km/uur. Zo zie je maar dat je niet ongestraft hard kan rijden in de eerste 2 uur van een 'duurtraining'.

Richard, Onno, Marko en John zouden de pont van 9.10 uur nemen en de afspraak is dat ze Aad in Renesse ontmoeten. In theorie zou Alex ze dus ergens onderweg tegen moeten komen. Uiteindelijk ziet Alex ze 200 meter voor hem in Ouddorp een kruispunt oversteken. Dus net gemist. Alex heeft de puf niet om achter ze aan (terug!) te rijden. We lezen het verslag later wel.

Uiteindelijk neemt Alex de pont van 11.40 terug naar Maasluis. Thuis gekomen 127 km op de teller met een gemiddelde van 27,1.
Geschreven door: Alex Roedoe