Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Rio van 't Wapen


Locatie : Benelux/Maastunnel
WebLink voor ritinformatie : http://connect.garmin.com/activity/61611138
Het nieuwe jaar 2011 is gestart, de opkomst was overweldigend. Iedereen was vol frisse moed om een begin te maken aan de overtollige kilos. Met 13 man sterk (Lars, Marko, Richard, Aad, Leo, Eppo, John, Arie, Pieter Johan, Nico en Allard) vertrokken wij van de markt.


De hagel/regen die s'nachts gevallen is maakte het op diverse plaatsen heel verradelijk. Lars vergat even wat extra druk aan de binnenkant van zijn zadel te geven, dus ging languit over het asvalt.
Omdat we aan het einde van de rit niet al te vuil bij het 't Wapen aan wilde komen werd er besloten om de mega blubberpaden zoals Aries rondje te mijden. Via een aantal gras stroken gingen we richting de Benelux tunnel.
Met al die oliebollen (23 toch Leo) in je buik is klimmen niet goed voor de moraal, dus gingen wij via een andere weg terug. De maastunnel is goed te doen met de roltrap, hier gaat Lars de volgende keer een hoofdrol vertolken in zijn nieuwe film? Na dwars door Rotterdam te zijn gereden wilde Richard via het A4 traject (niet voor iedereen een goed idee) naar de Broekpolder. Dit traject heeft aan het einde een steile afdaling, i.v.m. verkeerde gewichts verdeling wat te maken heeft met de Decembermaand zijn er Fattires lopend naar beneden gesignaleerd. Met alleen angstzweet in 't Wapen aankomen kan niet, waarop het laatste stukje langs de Foppenpolder toch nog ff vol gas gegeven werd. De aanwezige Fattires kregen weer een heerlijk gevoel om op de fiets te zitten.

Tijdens een heerlijk bakkie koffie werden de doelstellingen voor het nieuwe jaar door genomen;
Arie hoopt op nog heel veel sneeuw ritjes (kan hij zich na afloop weer warm drinken met jägermeister). Pieter ga voor veel kopwerk tijden LM in zowel de 1e als de 3e helft. Johan gaat weer voor een podium plek tijdens de clubkampioenschappen, maar geeft wel aan dat er eerst 9 kg vanaf moet (naar 85 kg). Nico wil vaker zingen op de fiets, ook nog na 80 km. Allard gaat voor de Trans Alp en/of de 2 daagse Marmotte. Marko heeft de wens om dit jaar maar 2x te vallen (heeft er inmiddels al 1 gehad) en gaat het Tourkampioenschap winnen. Richard gaat meedoen aan Alpe du zes en hoopt zelf 3x boven te komen. Aad gaat voor iets minder pech onderweg en zijn vrouw opnieuw ontdekken. Lars wil zelf minder in de hoofdrol en gaat de Trans Alp fietsen. Leo wil meer modder en verzorgt volgend jaar een oliebollentocht. Angelo gaat voor de dubbele cijfers (99). Eppo wil gewoon fietsen fietsen fietsen en anders op de fiets naar de tennis. John gaat in Juni op voor een 2e Vaderschap waardoor LM in gevaar komt (is hier een oplossing voor).

Het was wederom een top rit/dag die je niet wilde missen als Fattires. Hier moest op gedronken worden, de goede voornemens/doelstellingen zijn met een paar dagen uitgesteld.

One-liners die ook nog langs kwamen;
- Wanneer het zwaar wordt tandje erbij
- Tandje eraf kan niet dan val je ketting er naast
- Iets meer fietsbeurzen bezoeken in Estland of anders Munchen
- Bij lopen van heuvel/berg ben je verantwoordelijk voor drank voorraad
Geschreven door: Aad de Geus