Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Verslag RIO 15-02-09


Locatie :
WebLink voor ritinformatie : http://connect.garmin.com/activity/2121940

Verplichte RIOŽ Fat Tires

Sneeuwstorm?
De weersvoorspellingen voor zondag 15 februari zijn om te huilen, sneeuw, wind, regen, kortom volgens de radio DJ’s een dag om lekker binnen te blijven… Dit weerhoudt toch weer veel Fat Tires niet om op de markt te verzamelen. Daarnaast blijkt het deze morgen wel heel erg mee te vallen, het is wel koud maar dat is het dan ook. Vandaag staat een monstertocht (voor Fat Tires begrippen dan) op het programma, Maassluis, Bergschenhoek, MTB parcours aldaar en weer terug, bij elkaar zo’n 80 kilometer.

Ja ja Sjaak is er ook!
Zelfs onze meester sjaker zit in een positieve flow, hij komt opdagen terwijl we dat niet dachten. Dat is natuurlijk geweldig, ook Johan, Henk, Dennis, Gerben en Onno zijn na een tijdje afwezig te zijn geweest, klaar om te vertrekken. Jaap monteert de camera op zijn stuur om deze keer echt een mooi bewegend ritverslag te maken. De fiets van Arjan is helaas technisch niet in orde, de achterderailleur kan maar tot 3 tandwielen komen, na wat WD40 erop zijn het er 4… Tsja onderhoud was na de modderige rit van vorige week echt nodig. Daarnaast is de buitenkabel stuk dus dat was te verwachten, dan maar wat zwaarder doortrappen. Richard is de organisator van vandaag en geeft het vertreksein.

Windje mee…
Op de heenweg hebben we windje mee en rijden we met een lekker sociaal gangetje naar de afvalberg in Bergschenhoek. Onderweg is het al een aantal Fat Tires duidelijk dat om verschillende redenen het parcours door hen niet wordt gereden. Henk krijgt vlak voor de aankomst aldaar nog even een lekke band, maar gelukkig hebben we Johan die meekijkt, dus al snel is Henk weer op de fiets. Het parcours wordt door Jaap, Aad, Marko, Dennis, Sjaak (ja echt waar) en Richard gereden, de rest neemt een bakkie koffie. Uit de verhalen blijkt dat het een goede keus was om het parcours links te laten liggen. Glad, veel geulen en dus niet echt lekker. Jaap valt nog zelfs, maar de camera blijft heel, wat Jaap eraan heeft overgehouden is niet duidelijk en minder belangrijk, die camera kostte de club goud geld!

En weer terug
Als ook de bikkels een bakkie koffie op hebben, gaan we terug naar Maassluis, dit doen we door via Delft en Schipluiden te rijden. Wederom een lekke band, Dennis moet zijn vingers vies gaan maken om toch thuis te kunnen komen. Hij heeft geen vouwbanden dus de ouderwetse bandenlichters moeten zijn werk doen, lekker hoor zo met koude handen. Hij fikst de boel en daarna knallen we in een strakke streep, zonder stops door naar Maasland, de groep valt uiteen in twee stukken maar op het laatste stuk moet dat kunnen. Er wordt nog een biertje genuttigd en dan zit de zondagrit er weer op. Deze keer geen spectaculaire duikelingen of andere noemenswaardige verhalen, wel een heerlijk ochtendje zonder sneeuwstorm!

Wie zijn wij?
Fat Tires, Maassluis is in 2007 ontstaan uit een aantal "fanatieke" mountainbikers, hoewel het begrip mountain in onze (Broek)polder natuurlijk relatief is. We zijn voornamelijk te vinden rondom Maassluis, Vlaardingen, Maasland, Delft, Den Haag, het Westland en de rest van Zuid Holland. De gemiddelde snelheid van een rit is op de weg tegen de 28km p/u (met dikke banden wel te verstaan) en op de onverharde weg afhankelijk van de ondergrond tussen de 5 en de 25 km p/u. Er wordt daadwerkelijk keihard gestreden tegen, wind, zand, water, heuvels, strand en de mountains van Limburg, Schoorl, de veluwe etc. We hebben zoveel vaste rijders dat we besloten hebben een MTB club op te richten genaamd Fat Tires, kijk maar eens op onze site www.fattires.nl waar je je kunt aanmelden. Misschien wel tot ziens tijdens een zondags ritje…
Geschreven door: Arjan Stigter