Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Alpe d'HuZes dag 2


Locatie :
WebLink voor ritinformatie :
Na een slechte nacht, tja wat wil je ook als de wereldkampioen onder je slaapt, vanmorgen vroeg op weg gegaan naar Bourg dÓissans.

Dit is het dorp aan de voet van de Alp waar wij en traouwens heel Nederland lijkt het wel, slaapt.
We besluiten om maar gelijk met de auto naar boven te gaan om a) mij te laten schrikken van de 1e bochten en b) alvast alle spullen (bikechips etc) te gaan halen.
Tis nog maar 10 uur maar wat een mensen!!! Zoveel mensen op de fiets, bizar.
Ik kan hier nog wel uren over vertellen maar het is zo indrukwekkend, echt geweldig!
De sfeer die er hangt, de warmte, zoveel positieve energie, dat heb ik zelden meegemaakt.
Mensen die hier allemaal met een reden zijn.... je merkt, zelfs ik kan serieus zijn in mijn stukjes.

Nadta we om half 2 een halve meter baquette naar binnen hebben gewerkt zijn we maar op de fiets gestapt. Het idee was om de eerste 6 bochten te nemen zodat we die dan in ieder geval haden gehad.
Wat mistte ik mijn mountainbike; daar heb ik nl een triple, hier een compact. Dat is toch ff iets anders, maar ja Contador doet het ook met een compact dus waarom zou ik dan klagen. Bij bocht 5 kwam de baquette bijna naar buiten maar na ff uithijgen zijn we toch maar helemaal naar boven gereden! 1e x is gelukt, yeh.
Boven was t koud en nat en toen weer naar beneden. Daar scheet ik eerst van in mijn broek omdat dat op een homeau-fiets toch iets anders is dan op mijn Santos. Maar 1 ding blijft t zelfde, afdalen is zo vet cool!

Mannen, ook wij moeten maar eens de koppen bij elkaar steken om hier aan mee te doen. Echt een ongelovelijke ervaring. En dan moet het eigenlijke evenement nog gaan beginnen.....
Geschreven door: Richard Odijk