Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Loonse en Drunense duinen


Locatie : Kaatsheuvel
WebLink voor ritinformatie : http://connect.garmin.com/activity/5606989
Om 8 uur stonden we met 5 op de markt klaar (Perry, Carlo, Onno, Nico en Aad) om te vertrekken, de andere heren (Jaap, Eppo, Jaap Jan en Terry) gingen rechtstreeks naar Kaatsheuvel. Daar aangekomen wilde ik zonodig eerst een bakkie koffie drinken, altijd een goed excuus om gelijk gebruik te kunnen maken van het toilet. Sommigen konden vanwege mijn toilet gebruik toch eerst even lekker warm rijden.


Eindelijk op de fiets waarbij we gelijk het parcours opreden en met hoge snelheid de eerste kilometers reden. Sommige waaronder ik zelf hing hijgend en puffend aan het vinkentouw.
Door de regen van afgelopen dagen en nacht heeft het parcours er een extra moeilijkheidsgraad bij gekregen, na een klein half uurtje door de blubber te hebben gereden maakte Eppo een zijwaartse salto, dit gaf voor een aantal even extra lucht. Bikkel Eppo stapte weer op fiets en ging verder met waar hij voor zijn val ook mee bezig was, hardfietsen.

Het eerste deel van het parcours was vrij vlak maar daar kwam steeds meer verandering in. Steeds meer heuvels en of dat nog niet moeilijk genoeg was werd de ondergrond bij elke heuvel ook nog eens van mul zand. Ze noemen het dus niet voor niets de Drunense Sahara.
Het laatste deel van her parcours viel de groep een beetje uit elkaar vanwege langzame MTBers die op een single track niet makkelijk te passeren zijn.

De voornemens van een aantal leden om 2 rondjes te rijden viel in het water. Niet alleen het water maar voornamelijk het zand zorgde ervoor dat de achterrem het zwaar had te verduren en na 25 kilometer was er niets meer van de remblokken over. Dan maar van de nood een deugd maken en wat langer bij het restaurant ons zelf verwennen met een natje en drogie.
Al met al een geslaagd ritje op een mooi parcours met een sprookjes achtige omgeving.
Geschreven door: Aad de Geus