Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Time Trial Dorst


Locatie : Dorst
WebLink voor ritinformatie : http://connect.garmin.com/activity/4311354
Fat Tires in Dorst


Vandaag gingen enkele Fat Tires op weg naar Dorst.
Het was zover; er zou een time trial gereden worden over het technisch moeilijke parcours dat daar in de bossen is uitgezet en onderhouden wordt door de plaatselijke mountainbike vereniging.

’s Ochtends vroeg opgestaan om op tijd te kunnen verschijnen. Er werden namelijk opstoppingen in Antwerpen verwacht vanwege een hardloopwedstrijd die de lopers door de Kennedytunnel stuurt.
Kennelijk staat een mountainbiker eerder naast z’n bed dan een hardloper want ik ben de grote drukte gelukkig voor.

Omdat Aad heeft aangegeven iets eerder van huis te gaan om nog even warm te rijden probeer ik half negen in Dorst te zijn. Daar aangekomen ben ik de eerste.
Het is inmiddels zachtjes gaan regenen maar het blijft toch bijzonder aangenaam weer.

Ik ga maar gelijk het parcours op. Ik kan beter even de beentjes lostrappen. Na afgelopen donderdag hinkend van de pijn van een hockeyveld gestapt te zijn hoop ik vandaag pijnloos te kunnen fietsen.
Dat zou al de eerste winst zijn want de extra wedstrijdpunten die vandaag te winnen zijn moeten echt zelf worden verdient. No mercy want zelfs Marko heeft zichzelf na een lelijke val in Amerongen weer bij elkaar geraapt om zijn aandeel te vergaren en zijn tweede plaats te verdedigen.

Het inrijden gaat niet helemaal naar mijn zin. De timing laat te wensen over en de bochtjes lopen niet lekker. Ik ga nog lelijk onderuit als ik stapvoets over een boom wil rijden die echt spiegel glad blijkt te zijn. Gelukkig houd mijn hamstring het wel goed.

Terug bij de auto zijn alle andere Fat tires behalve Aad en Nico aangekomen. Deze twee blijken het inrijden wel heel letterlijk te hebben genomen en zijn op de fiets naar Dorst onderweg!!
Precies nadat Japie heeft uitgelegt dat je onmogelijk kan timen dat je dan om 9 uur in Dorst kan zijn komen ze aangereden. De lange broek gaat uit en we gaan met z’n allen een rondje inrijden.

We rijden lekker achter elkaar aan. Inhalen is in Dorst bijna onmogelijk. Dus het tempo wordt door de groep bepaald. Richard heeft er duidelijk zin in. Als voorste rijdt hij keer op keer de groep op een gaatje.
Ik schat Richard vandaag voor een toptijd in.
Alle anderen ( Japie ( opnieuw in training ), Perry ( altijd goed ), Arie ( wedstrijdklaar zie Beneluxcup ), Nico ( gevaarlijk goed ), Marko ( opgelapt ) en Aad ( kilometervreter )) volgen gestaag en rijden het rondje uit tot aan het startpunt.

Daar aangekomen blijken we niet alleen te zijn. Zeker 15 andere mountainbikers staan zich te vergapen aan onze machtige vertoning. Ja Ja mensen, dit zijn de echte Fat tires uit Maassluis, je mocht willen dat je daarbij mocht horen….
Het wordt tijd iets aan ons publiek te laten zien en we gaan een voor een van start om onze beste tijd neer te zetten. Na 9 kilometer blijkt dat Nico vandaag niet te kloppen is en wordt hij de gelukkige winnaar. Er wordt nog wat nagepraat en we gaan terug naar de auto’s.

Perry en Arie moeten er vandoor, Marko gaat Aad vergezellen op de terugreis per fiets en Richard, Nico, Japie en ondergetekende rijden nog even een uurtje langer in de omgeving door waarna er heeeeeerlijk nagetafeld wordt in het plaatselijke restaurant.

Wie zijn wij?
Wij zijn gewoon fiets vrienden.
Hopelijk tot snel weer!
Geschreven door: Jaap Jan van Buuren