Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Verplichte RIO 27-09-09


Locatie :
WebLink voor ritinformatie :

Fat Tires willen regen zien!

Wederom een droge zondag!
Het begint toch wel een beetje slap te worden nu. Wij Fat Tires vinden het mooie weer van de afgelopen maanden uiteraard net zo fijn als iedereen. Maar het valt nu toch wel op dat we al maanden onze fiets schoon houden. Thuis gelooft niemand meer dat we hebben gefietst! Normaal gesproken zien we zwart van de modder en dat is al een tijdje niet meer te zien, waar we ook rijden, het is gewoon stof bijten…

Verplichte RIO
We hebben zo onze zondagen waarop we van de leden verwachten dat ze op komen dagen. Puur een clubgevoel in stand houden. Wat is er mooier dan met meer dan 20 Fat Tires in dezelfde gesponsorde pakkies over ’s lands wegen en paadjes denderen. Afgelopen zondag was dus die verplichte Rit In Omgeving, temeer omdat Arie al weken niet meer thuis is gezien. Het blijkt dat hij in de bossen bezig is met het aanharken van paden en markeren van deze weggetjes met oude boomstammen. Gezien het aantal paadjes dat we inmiddels hebben gereden, moeten we concluderen dat Mirjam al maanden geen Arie meer heeft gezien.

Johan (ExTC) heeft geen zin!
Onze ex-Champ (ExTC) heeft op zaterdagavond geen zin om te stappen! Dit mag een unicum worden genoemd en daarom het noemen waard. Hij komt dus tegen alle verwachting in opdagen. Onze nieuwe TC, Dennis, heeft al veel geleerd van Johan, je moet jezelf kietelen een ander doet het niet. Geheel tegen de colors van de Fat Tires in, komt Dennis in een gele trui aanrijden… Nu weet iedereen wie de champ is, ok kunnen we hebben, hij gaat echt hard.

De RIO
We gaan met 15 Fat Tires de weg op en rijden via de brug aan de Boonervliet naar de omgeving van het midden Delfland. In de bossen bij de Coureur zijn al veel onverharde paden gelegd, zeker nu Arie er ook zijn best heeft gedaan. Met allerlei bochten, tussen, onder en langs takken en slootjes hebben we voordat we bij Vlaardingen-Oost zijn al 17 kilometer gereden. Hemelsbreed is dat 5 km, kun je nagaan hoeveel bochtjes we hebben gemaakt. Op het moment van schrijven zien we er nog scheel van. Al met al een mooie rit die wordt vervolgd door het bekende terrein van Vlaardingen, Delft en Maasland. Uiteindelijk eindigen we om 12:00u op het terras. Wat een mooie dag weer, maar zoals gezegd een beetje water kan geen kwaad. Volgende week een BRIO, oftewel Bier RIO, het is immers furiade. Let maar op, er lopen zaterdag zat gasten met een zwarte hooded sweater met een Fat Tires logo op de rug en een biertje in de hand. Oh en als u een rare toeter hoort dan kan dat Sjaak zijn met de officiŽle Fat Tires volgwagen.

Wie zijn wij?
Fat Tires, Maassluis is ontstaan uit een aantal "fanatieke" mountainbikers, hoewel het begrip mountain in onze (Broek)polder natuurlijk relatief is. We zijn voornamelijk te vinden rondom Maassluis, Vlaardingen, Maasland, Delft, Den Haag, het Westland en de rest van Zuid Holland. De gemiddelde snelheid van een rit is op de weg tegen de 28km p/u (met dikke banden wel te verstaan) en op de onverharde weg afhankelijk van de ondergrond tussen de 15 en de 25 km p/u. Er wordt daadwerkelijk keihard gestreden tegen, wind, zand, water, heuvels en ook nog de mountains van Limburg of Schoorl. We hebben zoveel vaste rijders dat we besloten hebben een MTB club op te richten genaamd Fat Tires, kijk maar eens op onze site www.fattires.nl waar je je kunt aanmelden. Misschien wel tot ziens tijdens een zondags ritje…
Geschreven door: Arjan Stigter