Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Terug in de modder


Locatie :
WebLink voor ritinformatie :

FAT TIRES weer in de modder

Zondag 9 november
Na weken, zelfs maanden van voorbereiding op de strandrace van vorige week is het vandaag de dag dat we weer gaan doen waarvoor we ooit echt zijn begonnen. Cross country modderhappen en trappen. Door het zand en de vele kilometers die we hebben gemaakt zou je haast zo’n lelijke racefiets met van die dunne bandjes aanschaffen, bah. Nee modderen, dat is pas waarvoor de Fat Tires zijn opgericht. In ons puntenklassement kun je in een jaar tijd punten verzamelen voor verschillende toertochten en zogenaamde RIO’s, oftewel Rit In Omgeving. Vandaag is het zelfs een verplichte RIO. Dit heeft als gevolg dat we om 9:00u met circa 20 Fat Tires aan de start verschijnen. Geweldig om te zien dat dit geen hype is, dat we hier niet te maken hebben met een maandagsvlieg, nee we zijn nu echt structureel een club aan het worden… Ons motto is: fanatiek maar sociaal, de rit van vandaag is vooral sociaal te noemen, we gaan er vandoor.

Nat soppig gras
Het is wel weer even wennen hoor, we pakken bijna alle paadjes die je maar kunt verzinnen. Totdat je bij de Broekpolder komt is dat gras, gras en nog eens gras. Vooral gras met verraderlijk diepe plassen. Na nog geen 5 km fietsen is iedereen zo vuil als wat en zie je de glimlach op een ieders gezicht terugkomen. Wat is dat toch lekker, kinderlijk blij worden van in de modder fietsen.

Broekpolder
De broekpolder ligt er geweldig bij, modder tot aan de naven van onze wielen. De eerste glijpartij met buikschuiver is voor Arjan, tijdens een foute inhaalmanoeuvre snijdt Aad hem af en is het eerste harde gelach door het bos te horen. Vervolgens belanden we in een zeer vreemd landschap, Berenklauwen die ongeveer 3 meter hoog kunnen worden staan onaangeroerd en compleet verdroogd in het bos. Om de 50 cm staan deze palen zover je kunt zien. We gaan er doorheen en hebben de lol van ons leven. Er gaan er een paar op hun gezicht, maar dat kan het plezier niet bederven. We gaan verder het veld in totdat plotseling de binnen voorband van Arjan uit de buitenband vliegt. Niet lek, wat een rare actie, gelukkig weet Jaap Jan hoe dit te verhelpen en kunnen we na een welkome pauze weer verder. De paden zijn glibberig en we proberen dit te volbrengen zonder gevaarlijke gevolgen. Maar ja, ook Richard en Angelo glijden keihard onderuit en wederom heeft de rest enorme lol. Marko Probeert nog even een steile helling te pakken die hij net niet haalt en op een haar na niet achterover in de sloot valt.

A4
Het is tijd voor de A4, wat ons betreft geweldig zoals die nu is, zonder asfalt. Om daar te komen pakken we de single tracks door Vlaardingen en Schiedam, gladde bruggetjes en herfstbladeren maken dat je overal goed moet opletten maar we komen er wel. De A4 pakken we vol gas over alle putten en heuvels, behoudens een klein stukje met stieren op het weiland kunnen we helemaal naar Delft fietsen. Het laatste stukje ligt vol met hele diepe plassen waar ook onze waterdichte winterschoenen en waterdichte sokken toch geen antwoord op hebben. Uiteindelijk fietsen we via Schipluiden en sommige zelfs nog het schapenpad terug. Circa 50 KM fietsplezier, ja dit is echt weer even leuk zo… 23 november rijden we een toertocht in Hulst en 14 december een parcours op de Posbank, we verheugen ons er nu al op.

Wie zijn wij?
Fat Tires, Maassluis is in 2007 ontstaan uit een aantal "fanatieke" mountainbikers, hoewel het begrip mountain in onze (Broek)polder natuurlijk relatief is. We zijn voornamelijk te vinden rondom Maassluis, Vlaardingen, Maasland, Delft, Den Haag, het Westland en de rest van Zuid Holland. De gemiddelde snelheid van een rit is op de weg tegen de 28km p/u (met dikke banden wel te verstaan) en op de onverharde weg afhankelijk van de ondergrond tussen de 5 en de 25 km p/u. Er wordt daadwerkelijk keihard gestreden tegen, wind, zand, water, heuvels, strand en de mountains van Limburg, Schoorl, de veluwe etc. We hebben zoveel vaste rijders dat we besloten hebben een MTB club op te richten genaamd Fat Tires, kijk maar eens op onze site www.fattires.nl waar je je kunt aanmelden. Misschien wel tot ziens tijdens een zondags ritje…
Geschreven door: Arjan Stigter