Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Tom en Stan's rondje


Locatie : Draaiwind eiland
WebLink voor ritinformatie : www.adinko.nl
Moguh,


Zo, het is woensdagavond 2 mei (de verjaardag van Arie). We dalen af van ons weelderig groene vriendelijke eerste stadje aan de waterweg Maassluis naar het pitoreske Heenvliet. Arie besluit om mee te gaan omdat hij geen zin heeft in een verjaardagsfuif met alle Fat Tires op de stoep. Hij besluit om in ieder geval een kratje warm bier mee te nemen. Aangekomen bij Stan worden we door deze inheemse familie begroet en wachten we op Japie en Tom (deze keer ook Tom Tom).

Vanaf de parkeerplek hebben de eilanders er direct veel zin an, met een gangetje van 29 maken we een rondje door Heenvliet en binnen 2 minuten hebben we alle hoeken van Heenvliet dan ook gezien. De mannen besluiten om ons lekker tegen de wind in richting Brielse meer te sleuren. Het fijne van de heenreis wind tegen is normaal zo dat we op de terugweg wind mee hebben. Maar helaas, het helse eiland heeft gewoon een koude bries tegen ook op de terugweg.

We pakken een stukkie off road, kurkdroog stof happen door een haag van wilgentwijgjes. Het fijne van die handles aan de zijkant van je stuur is dat ze overal achter blijven haken. Zo ook bij mijzelf, met een aardig gangetje val ik naar links een afgrond van droog riet in. Bij het opstaan blijkt dat er zo 4 van deze stengels in mijn linkerbil recht omhoog staan. ff doorbijten en eruit trekken. Tom (Tom) komt er ook aan, en denkt so he die zijn sociaal, ze wachten zelfs in het midden van een parcourtje op me??? Daarentegen blijkt onze voorzitter niets van dit alles te hebben gemerkt hij is lekker fanatiek doorgereden. Maar gelukkig met behulp van Tom (Tom) kunnen we de koplopers weer vinden.

Johan heeft vandaag een turbo in zijn aarslog, hij trapt zich het apezuur. Hij moet en zal zo rond de 30 km per uur komen. Helaas (voor ons) heeft hij zijn km tellertje verkeerd ingesteld staan, op zijn teller 30 is bij ons 35. Dit ff zo volgehouden tegen wind in, uiteindelijk trekken we hem aan zijn staart. Gelukkig hebben we het euvel snel gevonden, maar het blijft toch moeilijk om niet te versnellen als de kop wordt overgepakt. We speren met een bloedgang rond het Brielse Meer en pakken na de beklimming van de Brielse brug nog een schapepad. Uiteindelijk komen we na bijna over een dood schaap te zijn gereden een kudde tegen die dwars voor ons uit gaat rennen, behalve 1 zeer gevaarlijk kijkende groot moederschaap. Met bloeddoorlopen ogen kijkt ze ons aan en blijft in de weg staan, op het allerlaatste moment (nadat ze Stanley zag) rende ze toch nog weg.

Thuis bij Stan aangekomen vieren we toch nog even de verjaardag van Arie met koude biertjes. Het was een lekkere rit voor de woensdagavond 38 KM vol aan de bak. Voor herhaling vatbaar, zondag 80KM piece of cake, eitje, makkie. Zo langzamerhand moeten we maar eens meer uitdaging gaan zoeken, na limburg inschrijven voor een alpenritje?

groeten
Arjan
Geschreven door: Arjan Stigter