Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Vreemd gegaan


Locatie : Vlaardingsedijk
WebLink voor ritinformatie : http://connect.garmin.com/activity/84990345
Vorige week 4 Mei had ik eindelijk mijn KNWU licentie binnen, waar ik dan ook gelijk gebruik van wilde maken door de zelfde avond een wedstrijd bij de coureur te gaan rijden.

Maar helaas ging deze i.v.m. een wegwedstrijd op 6 Mei niet door, gelukkig waren er vele andere die er een traings avond van gingen maken. Er werd flink door gereden, maar als een echte Fattires het kopwerk uiteraard niet oversloeg. Er werden complimenten gegeven dat ik mij niet druk hoefde te maken wanneer mee ging doen met een wedstrijd. Voor mezelf had ik zo iets van eerst zien dan geloven. Geslaagde ervaring.

Woensdag 11 Mei was het zover, deze avond zou ik mijn vuurdoop krijgen op een racefiets tijdens een wedstrijd. Het voelde als een eerste date met een mooie vrouw, lekker gespannen vol adrenaline.
Mijn rugnummer opgehaald, het werd no. 17. Opspelden en warm rijden, voor ik het wist werden we al weggeschoten. Na alle goede tips van iedereen zoals bijvoorbeeld voor in het peleton blijven rijden kwam natuurlijk helemaal niets. Met 50 km onderaan de vlaardingsedijk met 70 man tegelijk een bocht in rijden is grote hectiek en lef voor nodig. Dus Aadje zat na 3 ronden achter in het peleton. Na een half uur was ik een beetje gewend waardoor ik midden in het peleton ben gaan rijden, de gemiddelde snelheid per ronde was behoorlijk hoog (zie rit info). Ik was benieuwd of ik dit 1 uur en 15 minuten + 3 ronden zou volhouden. De één na de ander ging eraf, ik kreeg op dat moment al een voldaan gevoel.

Nog 15 minuten te gaan, geen gekke doen dacht ik, gewoon meerijden in het peleton. Naar het einde zullen ze immers wel gaan versnellen? Van de 70 was inmiddels de helft er af gereden. Onze grote vriend Ab stond klaar met het bord van nog 3 ronden te gaan, iedereen begon te dringen naar voren. Ik wilde gewoon in het peleton eindigen dan is mijn missie geslaagd. Ik ging dus niet mee in het gedrang vooraan in het peleton.
En dan de bel van de laatste ronde, het enige wat ik dacht was mij rijden jullie er niet meer af. Het laatste recht eind iedereen ging sprinten, ik wilde in het peleton finischen dus ging mee in de sprint. Wat een heerlijk gevoel om de heren van de Coureur bij te houden. Ab kwam naar me toe en gaf een schouderklop waarbij hij opmerkte dat de Fattires toch ook gewoon hard kunnen fietsen.
Verandering van spijs doet eten, heerlijk z'n avondje vreemdgaan. Vreemdgaan en thuis geen problemen hebben, dit gaan we vaker doen.
Geschreven door: Aad de Geus