Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Hoek van Holland-Scheveningen


Locatie :
WebLink voor ritinformatie :
Na het zoeken van de door mijn zoon beschilderde eieren wat mij een heerlijk paasontbijt opleverde ben ik op weg gegaan naar de markt. Ondanks de kou zag het weer er (niet) veel belovend uit.

Het strand is voor Onno in de zomer met een badhanddoek aantrekkelijk dus niet met de fiets in de lente/winter, maar hij vindt het wel een uitdaging om deze rit naar Scheveningen te beginnen.
Met een licht briesje in de rug en de eerste sneeuwbui gingen we het strand op. Tot Kijkduin verliep alles soepel, waar ik tot mijn verbazing werd aangevallen door 2 honden die mijn schoenen voor heel iets anders aanzagen dan ik wilde, ik probeerde te vluchten door boven de 30 te gaan fietsen maar had totaal geen effect, de honden bleven (lachend) naast me rennen. Uiteindelijk maar gestopt om sneeuw/zand ballen te gooien en toen kozen de honden gelukkig het hazenpad.
Op de terugweg was het briesje toch harder dan verwacht, pffff.
Onno had hier veel last van, zo erg zelfs dat er een contactlens uit zijn oog waaide. Terug gefietst om te kijken of we deze misschien nog konden vinden, wat denk je, ik ga deze week nog een staatslot kopen als je zoveel geluk hebt ………..
Na onze weg te hebben vervolgd kregen we bij Monster sneeuwbui 2 en bij Maasdijk nummer 3 over ons heen. Tot mijn verbazing zag ik bij de bushaltes geen mensen met ski’s staan want ik waande mij even in Oostenrijk.
Al met al toch een lekker ritje, thuis gekomen stond de glühwein klaar.
Zou het volgende week dan echt lente worden? En anders kom ik op mijn skiets.hihi
Geschreven door: Aad de Geus