Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

FT 8 van Gerben


Locatie :
WebLink voor ritinformatie :
deze is naar de Schakel...


FAT TIRES rijden 8 van Oost-Brabant

Zondag 9 maart 2008, 8:30u
Net wakker en het regent echt pijpenstelen, daar komt bij dat er ook lekker veel wind staat. Als je naar buiten kijkt dan is het daar echt geen pretje. Het duurt dan ook niet lang voordat de eerste sms’jes binnenkomen met de tekst “Ik ga weer mijn bed in. Vind het maar niks buiten. Gr Henk”. Een ander is: “Dinsdag dan maar weer? Gr Sjaak”. Dit lezende is het natuurlijk erg verleidelijk om ook maar weer onder de wol te kruipen. Maar ja, we moeten toch echt ook gaan trainen, Limburgs Mooiste komt eraan! Op het programma staat “de 8 van Oost-Brabant”, het startpunt is helemaal in Mil. Volgens ons iets te ver om je daar helemaal zeiknat te laten regenen. Vandaag dus “RIO, de 8 van Gerben”, omdat het al zo nat is, alle modder pakken die we in de buurt kunnen vinden.

Markt 9:30u
Behoudens de afzeggingen, komen er toch nog 9 echte bikkels, echte Fat Tires opdagen, Marko, Johan, Aad, Eppo, Jaap-Jan, Richard, Arie, Arjan en natuurlijk onze Tom-Tom van vandaag, Gerben-Gerben. De buienradar geeft aan dat we na 9:45u droog kunnen rijden, tenminste een kwartiertje dan. In regen en wind rijden is net als op een warme dag in een koud zwembad duiken, als je eenmaal helemaal door bent dan is het heerlijk. We gaan via de Vlaardingsedijk naar het volksbos, door de regen is het daar goed doortrappen geblazen. Compleet warm komen we weer aan het einde en vervolgen onze weg de dijk weer op, om snel daarna alweer eraf te rijden en via Vlaardingen West rijden we de Zuidbuurt in.

Modder, Modder, Modder
We rijden om de surfplas heen, nee niet via het fietspad, we gaan natuurlijk linksom door de modder. Onze Aadje heeft er zin an en geeft ff gas, alsof hij windmee op het asfalt heeft, schiet hij er vandoor met Richard in zijn kielzog. Vanaf de surfplas rijden we naar de Broekpolder om daar alle mogelijke modderpaadjes te pakken die je zou kunnen pakken. De bruine drab dringt door alle kleding heen, gelukkig is/wordt het niet koud omdat we geen minuut stilstaan.

A4, geweldig zo
Er gaan inmiddels na 30 jaar stemmen op om de A4 tussen Schiedam en Delft nu echt te gaan aanleggen. Nou voor ons hoeft het niet, wij rijden hier graag naartoe vanaf de Broekpolder. Ook hier zijn heel wat lekkere mountainbike paden getrokken, dus van ons mag de A4 nog wel even groen en modderig blijven. Als we daar klaar zijn en onze fietsen tot het uiterste hebben besmeurd met modder, besluiten we om via het schelpenpad richting Schipluiden te gaan.

Lekke band…
Net als we eindelijk keihard windje mee hebben slaat een tak het ventiel uit Johan zijn achterband. Plat dus, plakken doen we al lang niet meer, dus Johan pakt zijn reserveband en legt hem er soepel omheen (of was dat nou Marko??). Met de luchtcapsules vullen we de band, maar helaas niet hard genoeg, dus ook de ouderwetse handpomp van Jaap moet er aan te pas komen. Omdat we het nu wel zat zijn en ook koud zijn geworden, pakken we het trekpontje tussen Schipluiden en Maasland. Eppo en Arjan draaien zich het apezuur maar uiteindelijk komen we aan de overkant. Nu nog even met striemende regen en tegenwind terugfietsen. De vermoeidheid begint toe te slaan, de toren van Maasland is in zicht, we zijn bijna thuis. Met onze modderkleding maar even niet naar het café, gelijk moe maar voldaan naar huis… Rot weer dat wel, maar wel weer lekker.

Wie zijn wij?
Fat Tires, Maassluis is in 2007 ontstaan uit een aantal "fanatieke" mountainbikers, hoewel het begrip mountain in onze (Broek)polder natuurlijk relatief is. We zijn voornamelijk te vinden rondom Maassluis, Vlaardingen, Maasland, Delft, Den Haag, het Westland en de rest van Zuid Holland. De gemiddelde snelheid van een rit is op de weg tegen de 28km p/u (met dikke banden wel te verstaan) en op de onverharde weg afhankelijk van de ondergrond tussen de 5 en de 25 km p/u. Er wordt daadwerkelijk keihard gestreden tegen, wind, zand, water, heuvels en de mountains van Limburg, Schoorl, veluwe etc. We hebben zoveel vaste rijders dat we besloten hebben een MTB club op te richten genaamd Fat Tires, kijk maar eens op onze site www.fattires.nl waar je je kunt aanmelden. Misschien wel tot ziens tijdens een zondags ritje…
Geschreven door: Arjan Stigter