Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Zeddam 24 dec


Locatie :
WebLink voor ritinformatie :
In de eerste plaats wil ik beginnen met het verwelkomen van ons jongste lid, Femke Stigter. Pappa en mamma Stigter van harte gefeliciteerd met jullie kerstgeschenk!

Tja, Zeddam, wat valt erover te zeggen; Typisch zo'n dag van "waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen".
Een paar maanden geleden heb ik met vol enthousiastme dit agendapunt geplaatst want (en daar sta ik nog steeds achter) het is een echt een waanzinnig parcour.
Vandaag hebben wij daar echter door de dichte mist geen reet van kunnen zien maar het is echt zo.
Afijn, Op weg naar het oosten werd het alsmaar kouder en mistiger, ook lagen er bevroren plekken onderweg; een lekker vooruitzicht dus, want wat moesten we nou verwachten, drassig of hard of beide...?

In Zeddam werden we verwelkomd door een collega van Johan (Hans) die ook nog een paar maten had uitgenodigd. Na ons te hebben omgekleed in zijn warme garage togen we met z'n 11-en op weg. Helaas starten wij op het zwaarste gedeelte van het parcours; direkt vol (maar dan ook echt VOL) in de klim. Daar de meesten van ons Vlietzicht nog in de benen hadden, was dit niet echt ideaal. Maar de toon was gezet! Gevloekt werd er volop, op de kou ("wat een hoere-weer" hé Aad!), ondergrond, bergen, Vlietzicht (misschien een te ontspannen voorbereiding!) , mist en het feit dat er 1 jongen vooraan reed op een gewone fiets die nog nooit eerder had gemountainbiked (Lars, misschien moeten we inderdaad maar op een veldfiet s gaan zitten!)en zo kan ik nog wel ff doorgaan.

Nog nooit hebben wij zo vaak gestopt onderweg. Ook ik was daar schuldig aan! Na de afgelopen keren continu lek te hebben gereden brak nu tot 2x toe(!) mijn ketting. Zoals vaker was ook nu Perry weer de helpende hand(Perry, nogmaals bedankt!). Met zijn reserve ketting heb ik het 1e rondje toch nog uit kunnen rijden. Onderweg werden wij nog lekker gemaakt met het vooruitzicht van een uitsmijter die voor ons gesponsord werd. Maar omdat toch alles al tegen zat, dan dit dan ook maar; restaurant bleek nog gesloten te zijn toen wij aankwamen.

Het 2e rondje wat we zouden doen is er niet van gekomen. Iedereen had het wel gehad vandaag. Wat een kut-dag!
Daarna nog wel wat gedronken en de kersttulband van Hans opgegeten. Hans, bedankt voor de goede verzorging en we hopen nog een keer terug te mogen komen.
Toch blijf ik erbij, het is echt een gaaf parcour maar dan wel in het voorjaar. Dus als voorbereiding op Limburg???? Wie weet.

Zo, ik heb deze ellende weer van me af kunnen schrijven en hopelijk kan ik dus vrij van alles het nieuwe jaar in.
Iedereen beste wensen enzo enne tot snel...
Groeten
Geschreven door: Richard Odijk