Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Mont Ventoux dag 4


Locatie :
WebLink voor ritinformatie :
Mont Ventoux dag 4


WE DID IT!!!!!
Yes! Mijn leven is vanaf nu geslaagd! Nadat gisteren en eergisteren Aad, Paul, Nico en Gerben de top hebben weten te bereiken, was het vandaag de beurt aan Marko en ikzelf.
Al maanden heb ik in mijn hoofd een tijdzitten van tussen de 2 uur en 2 uur 15 maar na alle opbeurende verhalen van Aad n de ervaringen van de afgelopen dagen, heb ik de doelstelling verlegd naar (eerst) binnen de 3 uur en toen naar “gewoon” bovenkomen.

Vandaag is er een heel plan gesmeed. Gerben en Nico rijden continue heen en weer om foto’s te maken en hebben ook alle warme spullen bij zich die wij nodig op het laatste stuk van de klim en vooral de afdaling erna.
Aad is gisteravond bezig geweest een klimplan te maken om binnen 2 uur(!) boven te komen. Paul wil “gewoon” weer naar boven maar ook proberen om de snelste tijd van zijn vader te verbeteren.
Marko en ik…. Wij willen gewoon bovenkomen.
In Bedoin hebben we met zijn alle op de startstreep gestaan voor de foto en om de “tellers” op 0 te zetten.
Na de foto ging Aad er op z’n Aad’s vandoor. Paul ging er achter aan. Marko en ik wilde proberen om tot aan de blauwe boom samen te rijden. Maar al snel merkte ik dat Marko eraf moest. Wachten heeft op zo’n moment geen zin; eigen tempo dat is belangrijk.
Bij de voet van de berg ga je het vliegenbos in. Door de koude temperaturen tot vorige week is er in heel Bedoin geen vlieg te bekennen. Ideaal dus. Ook stond er geen zuchtje wind, dus al heel snel werd het heel warm.
Wat ik verder moet vertellen weet ik niet. Ik heb alleen asfalt gezien en een irritante Hollander in een zwarte Audi die continue heen en weer reed en kwam vertellen dat het niet ver meer was.
Bij Chalet Reynard even wat warms aangedaan en onder begeleiding van Nico begonnen aan de laatste 6 km. Dat ging eigenlijk heel goed maar wat is de laatste 3 km ver weg. Ik ben alleen met mijzelf bezig geweest, heb geen monumenten gezien (sorry, Tom Simpson) en op het moment dat ik even een take-a-brake wilde nemen zag ik ineens Aad staan. Dat moest betekenen dat het einde vlak bij was. Inderdaad 1 bocht en een 11% stijging van 40 meter later was er de streep: 2 uur 14 minuten en 52 seconden. BINNEN MIJN EIGENLIJKE DOEL.
Sorry, mensen, maar ik ben eindelijk eens trots op mijzelf.
Aad en Paul waren al een tijdje binnen: Aad in een geweldige tijd van 1 uur 48 minuten, Paul k binnen de 2 uur: 1 uur 58 minuten.
Gezamenlijk hebben we de binnenkomst van Marko bekeken. Ook Marko heeft een geweldige tijd neergezet: 2 uur 34 minuten.

Na een bak koffie begon de super-afdaling naar Maulaucene. Door de wind ging dat niet zo snel als gisteren, maar de 70 km/u hebben we (Marko, Aad en ik) gezien. Gerben, Nico en Paul hadden in de auto moeite om ons te volgen.
Na een perfecte maaltijd heeft Nico afscheid genomen en gingen wij weer via de col de la Madelaine naar huis in Bedoin.

Vannacht komen Jaap-Jan en Ton Poot aan, morgen avond gevolgd door Jaap en Stanley. Benieuwd of zij de top ook zullen bereiken??????? Kijk de komende dagen maar op de site.

Dinsdag 18 mei 2010: een dag om NOOIT te vergeten.
Geschreven door: Richard Odijk