Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Westenschouwen 11-10-2009 met GPS gegevens


Locatie : Retourtje Westeschouwen
WebLink voor ritinformatie : http://connect.garmin.com/activity/15876784

Ook vandaag staat in het teken van de voorbereiding op de strandrace van HvH-DenHelder. Het moet een rit worden van circa 5 a 6 uur. Om dit te bewerkstelligen wordt er besloten dat de rit met wind tegen naar Westenschouwen gaat.

9.00 uur; Vanwege een paar afzeggingen door omstandigheden staan er toch 7 man (Nico, Onno, Dennis TC, Marko, Richard, Jaap T en Aad) paraat om een stevige rit te gaan maken naar Zeeland. Met een stevige wind uit het Zuidwesten is een gemiddelde van 25 km naar Ouddorp hard genoeg, Dennis die zichzelf een gele trui cadeau heeft gedaan neem het meeste kopwerk voor zijn rekening. Vanaf Ouddorp weet Jaap een mooie route door de duinen naar de Brouwersdam.
Op de Brouwersdam besluiten 4 man terug te gaan naar Maassluis i.v.m. tijdgebrek. Met 3 man rijden wij door naar Westenschouwen.

12.00 uur: Aangekomen in Westenschouwen besluiten we het plaatselijke ATB parcours te rijden. Na 77 km over de weg valt het niet mee om in het ritme te komen op een off road parcours. Dit mag de pret niet drukken, de dennebomen ruiken heerlijk en wat een fantastisch mooi parcours is dit, absoluut een aanrader. Het is nergens vlak en de regen van de afgelopen dagen heeft ook goed zijn werk gedaan. Oftewel een loodzwaar rondje van 6.8 km lang.

Na een bak koffie, cola en een pannekoek in Renesse gaan we weer richting huis. De wind lijkt wat aangetrokken te zijn t.o.v. de heenreis, alleen hebben we nu het geluk dat die recht in onze rug staat. Voor we het weten zijn we in Rozenburg en gaan we met de veerpont naar Maassluis. Het was vandaag werom een super rit, en met zware benen verlang ik naar een douche en daarna lang uit op de bank.
Volgende week een Rio in de BLUBBER voor het tour kampioenschap.

Wie zijn wij?
Fat Tires, Maassluis is ontstaan uit een aantal "fanatieke" mountainbikers, hoewel het begrip mountain in onze (Broek)polder natuurlijk relatief is. We zijn voornamelijk te vinden rondom Maassluis, Vlaardingen, Maasland, Delft, Den Haag, het Westland en de rest van Zuid Holland. De gemiddelde snelheid van een rit is op de weg tegen de 28km p/u (met dikke banden wel te verstaan) en op de onverharde weg afhankelijk van de ondergrond tussen de 15 en de 25 km p/u. Er wordt daadwerkelijk keihard gestreden tegen, wind, zand, water, heuvels en ook nog de mountains van Limburg of Schoorl. We hebben zoveel vaste rijders dat we besloten hebben een MTB club op te richten genaamd Fat Tires, kijk maar eens op onze site www.fattires.nl waar je je kunt aanmelden. Misschien wel tot ziens tijdens een zondags ritje…
Geschreven door: Aad de Geus